Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaudu matyti: P.Vanagas ir M.Drobiazko jau čiuožia ant rusiško ledo

Rusijos kariuomenei sprogdinant Ukrainos miestus ir žmones, du Lietuvos čiuožėjai pasirodė ant ledo per Rusijos mieste Sočyje rengiamą ledo šou.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko kartu su kitais čiuožėjais rengiasi ledo šou Rusijoje.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko kartu su kitais čiuožėjais rengiasi ledo šou Rusijoje.

Plačiai šypsodamiesi Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko jau čiuožia rusišku ledu.

Rusijos kariuomenei penktą mėnesį brutaliai atakuojant Ukrainą, mūsų šalies dailiojo čiuožimo žvaigždės rengiasi dalyvauti šiandien Sočyje prasidedančiame ledo šou.

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Sočio ledo arenoje.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Sočio ledo arenoje.

Penkis kartus mūsų šaliai olimpinėse žaidynėse atstovavę M.Drobiazko ir P.Vanagas matomi geros nuotaikos vaizdo klipuose, kuriais savo šou reklamuoja jos organizatorė Tatjana Navka.

Ši buvusi čiuožėja yra ir Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona, jai yra skirtos JAV sankcijos kaip Rusijos prezidentui artimo žmogaus. Anot JAV saugumo tarnybos, olimpinė čempionė dėl ryšių su Kremliumi yra sukaupusi per 10 mln. dolerių vertės nekilnojamojo turto.

Nuo rugpjūčio 9 dienos Sočio „Iasberg Soči“ arenoje bus rodomas T.Navkos kurtas pasirodymas „Gulbių ežeras“, jungiantis specialiųjų efektų ir buvusių ledo žvaigždžių šou.

Tarp tituluotų dalyvių yra ir garsiausia visų laikų Lietuvos dailiojo čiuožimo pora.

Alfredo Pliadžio nuotr./M.Drobiazko ir P.Vanagas aukščiausią olimpinę penktą vietą buvo iškovoję 2002 metais Solt Leik Sityje
Alfredo Pliadžio nuotr./M.Drobiazko ir P.Vanagas aukščiausią olimpinę penktą vietą buvo iškovoję 2002 metais Solt Leik Sityje

Šiauliuose gimęs P.Vanagas ir Maskvoje augusi M.Drobiazko čiuožti kartu pradėjo 1988 metais, o Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę Margaritai buvo suteikta mūsų šalies pilietybė, kad jie galėtų varžytis olimpinėse žaidynėse.

Jose dailiojo čiuožimo šokių ant ledo pora startavo penkis kartus – nuo 1992 iki 2006 metų.

Aukščiausias pasiekimas olimpinėse žaidynėse – penkta vieta, o Europos ir pasaulio pirmenybėse P.Vanagui ir M.Drobiazko yra pavykę laimėti tris bronzos medalius.

Baigę sportinę karjerą, jiedu liko gyventi Pamaskvėje, nors dažnai grįždavo ir į Lietuvą, kur kone kasmet rengdavo savo ledo šou „Liepsnojantis ledas“.

Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago ledo šou „Čempionai“/Teodoro Biliūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago ledo šou „Čempionai“/Teodoro Biliūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Taip pat jie daug metų pasirodydavo ir Rusijoje populiariose čiuožimo renginiuose ir televizijos šou.

Praėjusį balandį, praėjus mėnesiui nuo tada, kai Rusija užpuolė Ukrainą, 15min trumpai kalbėjosi su P.Vanagu, bet jis nekomentavo savo ateities planų.

„Dabar su Margarita esame nusprendę, kad nenorime šia tema su žurnalistais kalbėti dėl visų šeimyninių aplinkybių, – atsiliepęs į 15min skambutį, pavasarį sakė P.Vanagas. – Paliekame tai ateičiai, kai bus kitokie laikai ir galėsime apie tai ir ramiai, ir nuoširdžiai pakalbėti. Dabar tai nepavyks.“

Iki karo Rusijos klubuose žaidę Lietuvos krepšininkai visi jau buvo palikę šalį agresorę, nepaisant didelių finansinių nuostolių dėl sutarčių nutraukimo.

P.Vanagas nenorėjo atskleisti, kur yra su žmona vykstant karui: „Tikrai – ne. Nepykite, bet gal kitą kartą apie tai pakalbėsime. Dabar tikrai ne laikas ir ne vieta.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

P.Vanago mama ir Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė tuo metu tvirtino, kad jos sūnus ir marti yra išvykę iš Rusijos, bet daugiau nekomentavo.

Kai Lietuvos čiuožėjus tarp kitų dalyvių praėjusią savaitę pristatė renginį Sočyje reklamavusi N.Navka, o žinia feisbuke pasidalijo Andrius Tapinas, kilo daug diskusijų.

P.Vanagas ir L.Vanagienė į 15min skambučius neatsiliepė, jų komentarų nėra ir kituose naujienų kanaluose.

Tik M.Drobiazko savaitgalį per socialinį tinklą išplatino Rusijos poeto eiles. „Pirmiausia teiskite save, išmokite tokio meno. O jau tada teiskite savo priešą ir kaimyną visame žemės rutulyje. Pirmiausia išmokite patys neatleisti sau nė vieno suklydimo. O jau po to šaukite savo priešui, kad jis priešas ir nuodėmės jo sunkios. Ne kitame, o savyje nugalėkite priešą, ir kai jums tai pavyks, neprireiks jau daugiau „volioti durniaus“ – štai ir tapsite jūs Žmogumi“, – rusų poeto Bulato Okudžavos eiles „Instagram“ citavo M.Drobiazko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margarita Drobiazko
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margarita Drobiazko

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainą, žuvo tūkstančių žmonių, tarp jų apie du šimtus Ukrainos vaikų, sugriauta šimtai civilinių pastatų, okupuota didelė dalis Ukrainos teritorijos.

Daug aukų ir okupantų pusėje. Pentagonas šią savaitę paskelbė, jog nuo invazijos pradžios Rusija Ukrainoje jau prarado 80 tūkst. karių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pastaruoju kreipiniu šią savaitę paragino Vakarų valstybes uždrausti atvykti visiems Rusijos piliečiams.

Interviu laikraščiui „Washington Post“ V.Zelenskis teigė, kad svarbiausios sankcijos Rusijai būtų sienų uždarymas, „nes rusai atima kažkieno žemę“.

Jis sakė, kad rusai turėtų „gyventi savo pasaulyje, kol pakeis savo filosofiją“.

VIDEO: V.Zelenskis: Rusija kelia branduolinę grėsmę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas