Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio olimpiados objektus stačiusi bendrovė bankrutavo

Kalbos, kad daugiau kaip 50 mlrd. JAV dolerių kainavusi Sočio žiemos olimpiada leido jos rengėjams ir statybininkams susikrauti solidų pelną, po truputį bliūkšta. Omsko mieste vietos statybos bendrovės „Mostovik“ vadovas Olegas Šišovas, kurio darbuotojai statė ne vieną olimpinį objektą, šeštadienį oficialiai pranešė, kad bendrovė bankrutavo. Mat ji neturi pinigų atsiskaityti su bankais ir darbuotojais.
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Omsko „Sberbank“ banko skyrius padavė „Mostovik“ į teismą ir reikalauja sugrąžinti 18,9 mlrd. rublių paskolą.

Kaip teigiama, per 2010-2013 metus „Sberbank“ bankas trims bendrovės vadovams suteikė beveik 1,4 mlrd. litų paskolų olimpiniams objektams statyti.

Tačiau vadovai vėlavo su atsiskaitymais ir bankas reikalauja sugrąžinti visą sumą iškart. Vietos valdininkai aiškina, kad „Mostovik“ skolos siekia 40 mlrd. rublių, o 13 tūkst. bendrovės darbuotojų laukia algų, kurių skolų šleifas yra 1 mlrd. rublių.

„Mostovik“ Sočio olimpiadoje statė ledo areną „Bolšoj“ ir „Šaiba“, rogučių nusileidimo centrą „Sanki“ ir įrenginėjo žaidynių infrastruktūrą.    

Kitą vertus, kalbama, kad bankrotu „Mostivik“ siekia atsiroboti nuo kreditorių ir įsipareigojimų užbaigti ir garantiniu laikotarpiu prižiūrėti pastatytus statinius. Olimpinių žaidynių rengėjai teigė, kad jie yra atsiskaitę su visais rangovais ir po žaidynių vis dar skaičiuoja gautą pelną, kuris  sieks apie 2 mlrd. rublių. 

Tačiau „Mostovik“ aiškina, kad problemos pradėjo kilti tada, kai  žaidynių rengėjai nutarė nemokėti 3 mlrd. rublių už pastatytą olimpinį pastatą, teigdami, kad jis yra nekokybiškai pastatytas.

VIDEO: Sočio statybų ypatumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento