Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio olimpinės čempionės neatlaikė konkurencijos Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse aukso medalius iškovojusios čiuožėjos Julija Lipnitskaja ir Adelina Sotnikova liko be apdovanojimų Rusijos čempionate. Ir tą pavadinti sensacija nebūtų galima. Tokios konkurencijos moterų varžybose kaip šiemet Rusija seniai, o gal ir niekada neregėjo – už podiumo borto atsidūrė net šių metų Europos čempionė.
Jelena Radionova
Jelena Radionova / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate – neįtikėtinos konkurencijos mūšis. Dėl medalių kovojo mažiausiai šešios pasaulio čiuožimo elitui priklausančios čiuožėjos. Patekti į „Top“ trejetuką – žūtbūtinė užduotis, nes tik tuomet atsiveria kelias į Europos ir pasaulio čempionatą. Šią kovą lydėjo ašaros, sensacingi pasirodymai, nusivylimai ir... naujas pasaulio rekordas. 

16-metė – naujoji pasaulio rekordininkė

Pasaulyje nerastumėte nacionalinio dailiojo čiuožimo čempionato, kuriame kautųsi tokios tituluotos varžovės kaip Rusijoje. Nenuostabu, kad šias varžybas per Kalėdas stebėjo tūkstančiai žmonių.

Atlaikyti spaudimą ir neklysti – tokia užduotis užgulė dar visai jaunų, bet jau labai garsių čiuožėjų pečius. Į mūšį dėl aukso stojo didžiausia šių metų sensacija lapkritį šešiolikos sulaukusi Jevgenija Medvedeva, olimpinės čempionės Julija Lipnitskaja ir Adelina Sotnikova, Europos čempionė Jelizaveta Tuktamyševa, Europos čempionato prizininkės Jelena Radionova ir Ana Pogorilaja. 

Iš šių šešių čiuožėjų tik trims pavyko susidoroti su įtampa ir švariai atlikti tiek trumpąją, tiek ilgąją programą. Ir visas konkurentes nustelbė J.Medvedeva.

Šio sezono „Grand Prix“ varžybų čempionė J.Medvedeva tęsia neįtikėtinų pasiekimų kelią. Rusijos čempionate jai teisėjai skyrė aukščiausius įvertinimus dailiojo čiuožimo istorijoje. Tiek trumpojoje, tiek laisvojoje programoje J.Medvedeva pasiekė naujus pasaulio rekordus. 

„Aš niekada negalvoju apie rekordus. Aš tiesiog trokštu ateiti, parodyti geriausia, ką sugebu, ir nugalėti“, – po triumfo kalbėjo naujoji Rusijos čempionė. Už trumpąją programą ji sulaukė 79,44 balų, už laisvąją – 155,44 balų.

VIDEO: Jevgenijos Medvedevos laisvoji programa

Sidabro medalį Rusijos čempionate iškovojo kita šešiolikmetė, pagal „Titaniko“ muziką laisvąją programą atlikusi J.Radionova. Ji taip pat šį sezoną turi puikias galimybes triumfuoti tiek Europos, tiek pasaulio čempionatuose. J.Radionova nuo čempionės atsiliko 12 balų.

VIDEO: Jelenos Radionovos laisvoji programa

Bronza atiteko Europos vicečempionei ir po prasto sezono starto fantastišką pasirodymą surengusiai A.Pogorilajai. Ji nuo podiumo nustūmė po trumposios programos trečiąją vietą užėmusią olimpinę čempionę J.Lipnitskąją. Ši septyniolikmetė galutinėje rikiuotėje užėmė tik 7-ąją vietą. 

Be medalio, o tuo pačiu ir galimybės varžytis Europos bei pasaulio čempionatuose liko ir kita olimpinė čempionė A.Sotnikova. Ji Rusijos čempionate buvo šešta. Tik 8-ąją vietą iškovojo sausį Europos čempione tapusi J.Tuktamyševa. 

Rusijos čempionato galutinė rikiuotė:

1. J. Medvedeva    234.88    
2. J. Radionova    222.57    
3. A.Pogorilaja    214.30    
4. P.Curskaja    205.46    
5. M.Sotskova    201.32    
6. A.Sotnikova    197.98    
7. J.Lipnitskaja    195.24    
8. J.Tuktamyševa    194.74    
9. A.Leonova    190.32    
10. S.Sakhanovič    178.33    

VIDEO: Visų dalyvių pasirodymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito