Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio olimpinių žaidynių ugnis perduota organizatoriams, lapkritį deglas keliaus į kosmosą

Šeštadienį Graikijoje įvyko iškilminga Sočio žiemos olimpinių žaidynių ugnies deklo perdavimo ceremonija. Graikijos aktorė Ino Menegaki perdavė ugnį olimpinių žaidynių Rusijoje atstovui vicepremjerui Dmitrijui Kozakui.
Olimpinė ugnis
Olimpinė ugnis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ceremonijoje dalyvavo ir Graikijos prezidentas Karolos Papoulias. Dmitrijus Kozakas pabrėžė, kad artėjančios žiemos olimpinės žaidynės sutvirtins įvairių šalių santykius: „Sočio olimpiada ne tik taps dalimi istorijos, bet taip pat išplės pasitikėjimą ir draugystę tarp įvairių šalių. Man garbė priimti šią ugnį ir atstovauti Rusijai.“

Olimpinė ugnis buvo uždegta prieš savaitę ir iki šiol keliavo po visą Graikiją. Į olimpinį stadioną ugnies deglą įnešė 7 kartus Graikijos dailiojo čiuožimo čempionas Panagiotis Markouizos.

Ugnis sekmadienį pasieks Rusiją, kur pradės kelionę per visus 83 regionius ir aplankys 2900 miestų. Kelionę deglas baigs Sočyje vasario 7 dieną, kai vyks žaidynių atidarymo ceremonija. Olimpinės ugnies deglas bus nukeliavęs 65,000 kilometrų. 

Lapkričio mėnesį deglas pabuvos ir kosmose. Organizatoriai planuoja pirmą kartą istorijoje nugabenti olimpinę ugnį į Tarptautinę kosminę stotį. Rusijos kosmonautai Sergejus Ryazansky ir Olegas Kotovas su deglu išeis į atvirą kosmosą. Tiesa, dėl suagumo priežasčių tuo metu ugnį reiks užgesinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento