Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiai ant ledo – be lietuvių: pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas nusivylimo ir debiuto nuotaikomis

Bostone (JAV) startavo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas ir pirmieji į kovą dėl medalių stojo šokių ant ledo atstovai. Po labai ilgos pertraukos Lietuva šiose varžybose savo atstovų neturi. Amerikietė Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius sezoną baigė su niūromis nuotaikomis.
Isabellas Tobias ir Ilia Tkačenko
Isabellas Tobias ir Ilia Tkačenko / „Scanpix“ nuotr.

Geriausi pasaulio dailiojo čiuožimo meistrai anapus Atlanto kaunasi dėl svarbiausio sezono tikslo – pasaulio čempionato medalių. Jų būryje Lietuvos šokėjų ant ledo nėra. Saulius Ambrulevičius ir Taylor Tran neįvykdė pasaulio čempionato kvalifikacijos normatyvo ir neteko galimybės varžytis Bostone.

Paskutinį kartą savo atstovų šokiuose ant ledo Lietuva neturėjo prieš vienuolika metų – 2005 metų pasaulio čempionate.

„Deja, bet mūsų šiame pasaulio čempionate nebus. Mums pritrūko vos poros taškų trumpojoje programoje, kad kvalifikuotumėmės į čempionatą. Skaudu, nes jaučiamės verti būti Bostone. Bet yra kaip yra. Tai – sportas. Belieka dirbti ir irtis toliau. Tiesiog apmaudu, kad teko baigti sezoną su tokia nata“, – nusivylimo 15min.lt neslėpė S.Ambrulevičius.

Vos metus kartu praleidę šokėjai ant ledo neįgyvendino svarbiausio savo tikslo. Europos čempionate T.Tran ir S.Ambrulevičius liko 25-oje vietoje ir nesurinko reikiamų taškų planetos pirmenybėms. Papildomos varžybos Europoje taip pat nepadėjo ir Lietuvai atstovaujanti pora nesugebėjo prasibrauti į čempionatą Bostone.

Kas užpildys jų spragą šokiuose ant ledo? Šiuo metu Lietuva turi tik vieną šokių ant ledo porą jaunių varžybose. Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala pasaulio jaunių dailiojo čiuožimo čempionate užėmė 22-ą vietą ir yra vieni realiausių pretendentų jau kitąmet startuoti suaugusiųjų varžybose.

Isabella Tobias šokių ant ledo karjerą tęsia su rusu I.Tkačenko ir pasaulio čempionate po trumposios programos užima 13 vietą.

S.Ambrulevičiaus asmeninė nuotr./Saulius Ambrulevičius ir Taylor Tran
S.Ambrulevičiaus asmeninė nuotr./Saulius Ambrulevičius ir Taylor Tran

Debiutas – sportinių šokių varžybose

Lietuva neturi savo atstovų šokiuose ant ledo, užtat pirmą kartą šalies istorijoje mūsų vėliava plazda kitoje rungtyje. Sportinių šokių varžybose debiutuoja Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas. Sankt Peterburge gyvenantis ir besitreniruojantis duetas šį sezoną perėjo į suaugusiųjų sportą ir jau spėjo debiutuoti Europos čempionate. Budapešte (Slovakija) Lietuvai atstovaujanti pora užėmė 11 vietą.

„Labai svajojome patekti į pasaulio čempionatą ir mūsų norai išsipildė. Dabar tikslai auga – sieksime neiškristi iš varžybų po trumposios programos“, – sakė G.Butkutė.

Porų varžybose startuos 22 duetai.

Iš viso Bostone Lietuvos garbę gina trys sportininkai. Moterų varžybose antrus metus iš eilės dalyvaus Aleksandra Golovkina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito