Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprigtas A.Lukašenkai – Baltarusijos klubas išbrauktas iš Čempionų lygos

Baltarusijos ledo ritulio čempionė Minsko „Junost“ komanda pašalinta iš ledo ritulio Čempionų lygos varžybų dėl gegužės pabaigoje įvykusių režimo veiksmų.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

2003 metais susikūręs „Junost“ klubas dešimt kartų yra tapęs Baltarusijos ledo ritulio čempionu, bet atstovauti šaliai tarptautinėse varžybose ateinantį sezoną negalės.

Antradienį ledo ritulio čempionų lygos valdyba surengė vaizdo konferenciją, per kurią diskutavo apie pastaruosius įvykius Baltarusijoje.

„Situacija buvo labai atidžiai stebima pastarąsias savaites ir mėnesius, – rašoma Čempionų lygos pranešime. – Atsižvelgiant į pastaruosius įvykius, CHL valdyba nusprendė, kad Baltarusijos dalyvavimas 2021–2022 metų sezone šiandien įneštų per daug nenuspėjamumo, tad vardinis kvietimas jų čempionams Minsko „Junost“ turi būti atšauktas.“

Primename, kad praėjusį mėnesį Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Baltarusija operacijai buvo pakėlusi naikintuvą MiG-29 ir karinį sraigtasparnį Mi-24, kad nutupdytų lėktuvą, kuriuo skrido Vilniuje tuo metu gyvenęs žurnalistas Romanas Protasevičius. Minske jis buvo sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Trečiadienį savo pranešime Čempionų lyga aiškino, kad dėl pastarųjų incidentų Baltarusijoje kelionės į Minską ir iš jo tapo sudėtingos, kai kurie skrydžiai atšaukti iki pat spalio.

Turnyro rengėjai mano, kad tokioje padėtyje kiltų grėsmė varžybų komandų, sirgalių, rėmėjų ir varžybų atstovų saugumui.

„Baltarusija lieka gerbiama partnere, o mes norime padėkoti Minsko „Junost“ ir Baltarusijos ledo ritulio asociacijai už jų indėlį ir pastangas šiais iššūkių laikais“, – rašoma pareiškime.

Čempionų lyga nėra nusprendusi, kas varžybose užims 32-ąją vietą, kuri dabar tapo laisva. Tai turėtų paaiškėti per artimiausias savaites.

Baltarusijoje ledo ritulys kartu su futbolu yra populiariausios ir labiausiai šalies diktatoriaus ir olimpinio komiteto vadovo Aliaksandro Lukašenkos mėgstamos sporto šakos.

„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas

Rinktinė dalyvavo pasaulio ledo ritulio čempionate Rygoje praėjusį mėnesį ir liko paskutinė grupėje. Turnyro metu kilo šurmulys, kai Latvijos sostinės meras prie oficialaus turnyro viešbučio pakeitė Baltarusijos vėliavas, pakabinęs istorinę baltai raudoną.

Baltarusijos rinktinės branduolį sudaro „Junost“ ir KHL rungtyniaujančios Minsko „Dinamo“ komandos ledo ritulininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito