Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stanley taurės finale – rekordinis Las Vegaso komandos triumfas

Antradienį „Vegas Golden Knights“ komanda 9:3 sutriuškino „Florida Panthers“ ir pirmą kartą per šešerių metų savo istoriją iškovojo NHL Stanley taurę.
Markas Stone'as
Markas Stone'as / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys NHL

Finalo seriją iki keturių pergalių Las Vegaso komanda laimėjo 4:1.

Paskutiniame mače „Vegas“ dominavo savo „T-Mobile“ arenoje ir Rytų konferencijos čempionams nepaliko jokių šansų.

„Vegas“ įsirašė į NHL istoriją kaip greičiausiai nuo savo įkūrimo svarbiausią pasaulio ledo ritulio trofėjų laimėjusi komanda. Tai jai užteko padaryti vos šešių sezonų.

Ankstesnis rekordas priklausė „Philadelphia Flyers“ komandai, kuri titulą iškovojo septintąjį sezoną 1973-74 m. kampanijoje.

„Golden Knights“ NHL startavo 2017/18 m. sezoną ir iš karto pateko į Stanley taurės finalą, kuriame pralaimėjo „Washington Capitals“. Nuo tada jie į finalą šį sezoną pateko pirmą kartą, o iki tol du kartus (2019/20 ir 2020/21 m.) pralaimėjo konferencijos finale.

Nuo pirmojo „Golden Knights“ sezono šiuo metu komandoje vis dar yra likę šeši žaidėjai.

Šeimininkų komandos kapitonas Markas Stone'as lemiamame mače įmušė „hat-tricką“. To Stanley taurės rungtynėse nebuvo pavykę niekam padaryti nuo 1922 m., kai tris sykius pasižymėjo ir Babe'as Dye'as iš „Toronto Maple Leafs“.

Stanley taurės MVP buvo išrinkta kita „Riterių“ žvaigždė Jonathanas Marchessault'as. Jis per 22 atkrintamųjų rungtynes pelnė 13 įvarčių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

„Panthers“ taip pat siekė pirmojo titulo savo istorijoje. Prieš penktąjį serijos mačą Floridos komanda patyrė triuškinantį smūgį, kai paaiškėjo, kad jai negalės padėti viena ryškiausių žvaigždžių Matthew Tkachukas.

„Golden Knights“ šį sezoną buvo geriausia Vakarų konferencijos komanda, per 82 rungtynes šventusi 51 pergalę per pagrindinį rungtynių laiką ir 9 iškovojo po pratęsimo ar baudinių serijos ir patyrė tik 22 nesėkmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas