Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonė išsipildė – čiuožėja Agnė Sereikaitė keliaus į Sočį

„Dabar galėsiu eiti ramiai miegot ir ruoštis svarbiausiams karjeros startams“, – teigė olimpinį kelialapį iškovojusi 19-metė Agnė Sereikaitė
Agnė Sereikaitė
Agnė Sereikaitė / Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos nuotr.

„Jaučiuosi super. Tai – svajonės išsipildymas“, – šeštadienį džiaugėsi Agnė Sereikaitė, tapusi pirma istorijoje Lietuvos čiuožėja trumpuoju taku, patekusia į olimpines žaidynes.

Sočyje 19-metė varžysis visose trijose distancijose – 500 m, 1000 m ir 1500 m. Pirmose dvejose lenktynėse rungsis po 32 sportininkes, o ilgiausiame nuotolyje – 36.

Kelialapį į olimpiadą lietuvė užsitikrino Rusijoje vykstančiame ketvirtajame pasaulio taurės etape. Čia paaiškės visi greitojo čiuožimo trumpuoju taku olimpinių žaidynių dalyviai. Pirmasis atrankos etapas vyko prieš savaitę Italijoje. Ten A.Sereikaitei nepavyko sėkmingai pasirodyti.

Paklausta, ar vien jau patekdama į olimpiadą įvykdė užduotį, ar Sočyje ketina kovoti dėl aukštesnių tikslų, A.Sereikaitė teigė: „Per pastaruosius keturis  pasaulio taurės etapus užėmiau daug aukštų vietų (9, du kartus 13, 15, 18, 19). Žinoma norėtųsi tuos rezultatus bent pakartoti. Bet dabar reikia nusiraminti, grįžti į realybę, susėsti su treneriu ir apgalvoti tikslus bei galimybes.“

Namie neturėdama tinkamų sąlygų pratyboms ir lygiaverčių partnerių, čiuožėja jau kelerius metus gyvena Čekijoje. Ten ją treniruoja Jarmilas Hruza.

Dabar čiuožėja ketina kiek atsipūsti. „Pailsėsiu, o tada tyrėsiu du mėnesius stiprėti, greitėti ir tobulėti“, – sportas.info sakė naują puslapį Lietuvos sporto istorijoje atvertusi A.Sereikaitė.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas planuoja, kad vasario 7 d. startuosiančiose Sočio olimpinėse žaidynėse čiuožėja užims 20–25 vietą.

Kelialapius į Sočį jau yra užsitikrinę du Lietuvos biatlonininkai, du slidininkai ir vienas kalnų slidininkas. Gali būti, kad olimpinę rinktinę papildys ir viena kalnų slidininkė.

Olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti ir ledo šokių pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, tačiau amerikietei čiuožėjai nepavyksta išimties tvarka gauti Lietuvos pilietybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento