Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija Maskvoje: iškritusi pro langą žuvo 20-metė olimpinė dailiojo čiuožimo atstovė

Dailiojo čiuožimo pasaulis šeštadienį pasitiko tragiška žinia. Rusų dienraštis „Izvestia“ praneša, kad talentinga dailiojo čiuožimo atstovė, vos 20 metų amžiaus Jekaterina Aleksandrovskaja, gimtojoje Maskvoje žuvo iškritusi pro langą.
Jekaterina Aleksandrovskaja
Jekaterina Aleksandrovskaja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Aleksandrovskaja gimė ir užaugo Maskvoje, tačiau 2017 metais priėmė Australijos pilietybę, o 2018 metų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse jau varžėsi būtent po šios šalies vėliava.

Nepaisant to, didžiąją dalį laiko treniruojantis mergina praleisdavo gimtajame krašte. Tragiškai pasibaigusio incidento detalės yra tiriamos, praneša Rusijos žiniasklaida.

Bendraudamas su „RIA Novosti“ jaunuolės treneris Andrejus Khekalo atskleidė, kad jo auklėtinė jau kurį laiką sirgo epilepsija, o daktarų rekomendacijos buvo pabaigti profesionalios sportininkės karjerą, kadangi priepuoliai gali ištikti bet kuriuo metu.

Treneris pažymėjo, kad kartą J.Aleksandrovskają priepuolis ištiko namuose, jau ruošiantis vykti į treniruotę. Sportininkė buvo nugabenta į ligoninę, kur praleido dvi savaites.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jekaterina Aleksandrovskaja ir Harley Windsoras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jekaterina Aleksandrovskaja ir Harley Windsoras

Įtariama, kad mergina galėjo nusižudyti. „Izvestia“ taip pat prideda, kad prieš tragediją dailiojo čiuožimo atstovė dar lankėsi pas psichologą, o jos bute buvo rastas raštelis su užrašu „myliu“.

J.Aleksandrovskaja poroje su Harley Windsoru 2017 metais laimėjo pasaulio jaunimo čempionato auksą porų rungtyje, o Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse duetas užėmė 18-ąją vietą. Galiausiai čiuožėjų pora pasuko skirtingais keliais šį vasarį.

„Žodžiais negaliu apibūdinti, kaip dabar jaučiuosi. Esu visiškai priblokštas dėl tokios staigios Katios netekties. Tiek, kiek mes pasiekėme mūsų partnerystės metu bus tai, ko aš nepamiršiu visą likusį gyvenimą ir laikysiu šalia savo širdies. Tokioms naujienoms tiesiog neįmanoma pasiruošti. Ilsėkis ramybėje, Katia“, – socialiniame tinkle žinutę parašė buvęs žuvusiosios partneris ant ledo H.Windsoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito