Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traumų iškankinta kalnų slidinėjimo žvaigždė Lindsey Vonn deda tašką karjeroje

Kalnų slidinėjimo žvaigždė Lindsey Vonn paskelbė apie karjeros pabaigą. 34-erių olimpinė ir pasaulio čempionė emocinga „Facebook“ žinute pranešė, kad kitą savaitę startuosiantis 2019 m. pasaulio čempionatas Švedijoje taps paskutinėmis jos karjeros varžybomis.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn / „Scanpix“ nuotr.

L.Vonn teigia pavargusi kovoti su traumomis.

„Pastarosios savaitės emociškai buvo vienos sunkiausių mano gyvenime. Man sunku priimti realybę, jog mano kūnas prieštarauja, kad galiu padaryti tai, kuo protas iš širdis tiki. Deja, mano protas ir kūnas kalba skirtingus dalykus.

Po daugybės bemiegių naktų, pagaliau susitaikiau su tuo, kad daugiau nebegaliu dalyvauti kalnų slidinėjimo varžybose. Kitą savaitę dalyvausiu pasaulio čempionato greitojo nusileidimo ir Super-G rungtyse, ir tai bus paskutinės mano karjeros varžybos“, – parašė L.Vonn.

„Scanpix“ nuotr./Lindsey Vonn
„Scanpix“ nuotr./Lindsey Vonn

L.Vonn dėl sunkių traumų praleido 2014 m. olimpines žaidynes, tačiau sugrįžo ir tęsė karjerą. Vis dėlto kova su traumomis tapo L.Vonn rutina.

„Per pastaruosius dvejus metus patyriau daugiau sužeidimų ir operacijų nei galėjau pakelti. Visuomet stengiausi pastumti galimybių ribas kalnų slidinėjime ir tai leido man pasiekti neįtikėtinas aukštumas. Bet taip pat – patirti dramatiškų incidentų.

Niekad nenorėjau, kad mano karjeros istorija būtų apie traumas, todėl niekam nesakiau apie operaciją, kurią patyriau praėjusį pavasarį, kai iš kaulo buvo pašalinta didžioji dalis kremzlės. Mano kritimas Leik Luise buvo skausmingesnis nei tuomet atskleidžiau“.

„Scanpix“ nuotr./Lindsey Vonn
„Scanpix“ nuotr./Lindsey Vonn

L.Vonn rašė, kad vasarą pavyko sugrįžti į optimalią sportinę formą, tačiau kritimas lapkritį suknežino kairįjį kelį. Po šios traumos, tikina, L.Vonn niekaip negali atsigauti.

„Po visų remontų mano kūnas yra gerokai aplamdytas ir neleidžia man turėti tokio paskutinio sezono, apie kurį svajojau. Mano kūnas šaukia „Stop!“, ir atėjo laikas jo paklausyti“.

Per savo karjerą L.Vonn iškovojo tris olimpinius, septynis – pasaulio čempionatų medalius, ir rekordiškai daug – 82 kartus – triumfavo pasaulio taurės varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito