Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

U-20 ledo ritulio rinktinė pradėjo pasirengimą pasaulio čempionatui pergale prieš „Baltica“

Pirmadienį pasirengimą 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato kovoms pradėjusi Lietuvos dvidešimtmečių (U-20) rinktinė trečiadienio vakarą Elektrėnų ledo rūmuose draugiškose rungtynėse 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) įveikė Vilniaus „Baltica“ klubą.
U-20 rinktinės nariai
U-20 rinktinės nariai / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Vilniečiai po Konstantino Isajevo (17:17) ir Aleksandro Petrovo (25:53) smūgių pirmavo 2:1, tačiau Lietuvos U-20 rinktinė antrojo kėlinio pabaigoje po Dominyko Bisturio (37:19) ir Ugniaus Čižo taiklių metimų išsiveržė į priekį.

Dvidešimtmečiai atkaklioje dvikovoje galutinę persvarą įgijo 54-ąją rungtynių minutę, kai du įvarčius pelnė D.Bisturys (53:29) ir Donatas Vitte (53:47).

Tai buvo pirmosios komandų rungtynės, o ketvirtadienį 11 val. Elektrėnuose komandos susitiks dar kartą.

U-20 rinktinės vyriausiasis treneris latvis Aigaras Ciprussas komandą pasaulio čempionatui pradėjo rengti daugiau nei prieš mėnesį iki jo. Į pažintinę stovyklą iš užsienio klubų galėjo atvykti ne visi kviesti kandidatai. Strategas prieš stovyklą tvirtino, jog nori susipažinti su rinktinės kandidatais asmeniškai ir šioje stovykloje didelių taktinių ar techninių klausimų nespręs. Pagrindinė rinktinės stovykla įvyks gruodžio pradžioje prieš pat čempionatą.

Rinktinės pagrindą stovykloje sudaro Elektrėnų „Energijoje“ ir Vilniaus „Balticoje“ žaidžiantys ledo ritulininkai, taip pat atvyko žaidėjų iš Suomijos, Švedijos ir Latvijos.

U-20 rinktinės antroji stovykla įvyks pirmąją gruodžio savaitę, o pasaulio čempionato II-o diviziono A grupės kovos bus surengtos gruodžio 15-21 dienomis Vengrijoje, Miskolco mieste, kur Lietuvos rinktinės varžovais bus Kroatijos, Vengrijos, Rumunijos, Nyderlandų ir Estijos komandos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento