Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užkariauja širdis: prancūzai po dramatiško šokio pirmauja pasaulio čempionate

Prancūzijos čiuožėjų Gabriellos Papadakis ir Guillaume Cizerono magiškas šokis ant ledo niekam neleido suabejoti tuo, kas yra labiausiai verti pirmauti pasaulio čempionate. Po trumposios programos prancūzai įsiveržė į lyderių poziciją. Ekspertai neslėpė susižavėjimo, o socialiniuose tinkluose mirgėjo tūkstančiai komplimentų.
Temos: 1 Šokiai

Net ir dailiuoju čiuožimu pernelyg nesidomintys žmonės su pasimėgavimu stebi jaunųjų prancūzų G.Papadakis ir G.Cizerono šokius ant ledo. Išskirtiniu talentu pasižyminti pora Bostone startavusiame pasaulio čempionate surengė dar vieną fantastišką pasirodymą ir po trumposios programos užima pirmąją vietą. Dramatišką šokį teisėjai įvertinto 76,29 balo. Tai – aukščiausias šios poros sezono balų įvertinimas.

„Aš net pamiršau, kad čia buvo trumpoji programa. Tai buvo sensacingas pasirodymas. Menas ant ledo“, – susižavėjimo neslėpė „Eurosport“ komentatoriai.

VIDEO: B.ESP(HD) Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON SD - 2016 World Championships

Įdomu, kad prieš pat planetos pirmenybes Gabriella patyrė traumą. Per treniruotę čiuožėja prasikirto kelį, kurį medikai susiuvo aštuoniomis siūlėmis. Bet tai nesutrukdė pasaulio čempionų titulą ginantiems prancūzams tapti lyderiais. Traumos šį duetą lydi nuo vasaros. Rugpjūtį G.Papadakis krito ir patyrė sunkų smegenų sukrėtimą. Daugelis abejojo, ar pora apskritai galės šį sezoną dalyvauti varžybose. Dar prieš keletą mėnesių G.Papadakis lėtai čiuoždavo ratus arenoje. Dabar net sunku patikėti, kaip greitai prancūzė grįžo į aukščiausią čiuožimo lygį.

„Jaučiuosi puikiai. Savo pirmą tikslą čia, Bostone, įgyvendinome. Esame pirmi ir sieksime šią poziciją išlaikyti. Esame labai laimingi ir dėkojame žiūrovams už neįtikėtiną palaikymą“, – po pasirodymo kalbėjo G.Cizeronas.

Pasaulio čempionatas Bostone – vos antrasis G.Papadakis ir G.Cizerono startas šį sezoną tarptautinėje arenoje. Kad ir kaip bebūtų, čempionai čiuožia čempioniškai. Viena jauniausių šokių ant ledo porų praėjusiaisiais metais lyg kometa įsiveržė tiesiai į čempionų sostą, o dabar siekia įrodyti, kad yra verti jame pasilikti.

Prancūzijos šokėjai po trumposios programos artimiausius konkurentus lenkia beveik dviem balais. Antrąją vietą užima amerikiečiai brolis ir sesuo – Maia Shibutani ir Alexas Shibutani, trečią – kita JAV pora Deivido Stagniūno sužadėtinė Madison Chock ir jos partneris Evanas Batesas.

VIDEO: M.Shibutani ir A/Shibutani trumpoji programa

Konkurencija dėl apdovanojimų Bostone bus ypač arši. Jei nuspėti, kam atiteks auksas neturėtų būti sunku, tai kova dėl sidabro ir bronzos bus intriguojanti.

Trumposios programos rezultatai:

Šokių ant ledo trumposios programos rezultatai
Šokių ant ledo trumposios programos rezultatai

Izraeliui atstovaujanti I.Tobias – už geriausiųjų dešimtuko ribos

Lietuvos pilietybę į Izraelio iškeitusi Isabella Tobias ir rusas Ilja Tkačenko po trumposios programos pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate užima tryliktą vietą. Duodama interviu TLS kanalui amerikietė pasakojo, kad išgyvena vieną laimingiausių periodų gyvenime. Ji susižadėjo ir svajoja apie medalius tarptautinėje arenoje. „Ilja jau buvo pasitraukęs iš profesionalaus sporto, bet jis buvo mano vienintelis pasirinkimas. Norėjau tęsti karjerą. Kai Deividas (D.Stagniūnas – aut.past.) man pranešė, kad nusprendė baigti karjerą, aš dvi savaites mąsčiau, kaip man elgtis toliau. Ir aš esu labai laiminga, kad viskas susiklostė būtent taip“, – kalbėjo I.Tobias.

„Nuostabu būti Bostone. Miestas ir arena tiesiog nuostabi. Mums šis čempionatas labai svarbus. Ilja labai sąžiningas. Net jei suklystu, bet atiduodu visą save, jis nepasako jokio priekaišto” – pasakojo šokėja ant ledo.

VIDEO: I.Tobias ir I.Tkačenkos trumpoji programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas