Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdai NHL šventėje supykdė legendą: „Tai spjūvis į veidą Ukrainoje žuvusiems vaikams“

Buvusi NHL žvaigždė Dominikas Hašekas liko šokiruotas vaizdais, kuriuos išvydo per stipriausios pasaulio ledo ritulio lygos NHL „All-Star“ šventę savaitgalį.
Aleksandras Ovečkinas su sūnumi Sergejumi
Aleksandras Ovečkinas su sūnumi Sergejumi / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

Čekas, NHL praleidęs 18 metų, liko pasipiktinęs dėl to, jog renginio organizatoriai leido ant ledo iščiuožti ruso Aleksandro Ovečkino sūnui Sergejui. Keturmetis mėgino įveikti vartininko Roberto Luongo gynybą bei čiuožinėjo ant ledo kartu su ledo ritulio legenda Sidney Crosby.

58-erių D.Hašekas savo pasipiktinimą išreiškė įrašu tviteryje.

„NHL pasiekė dugną! Leisti Ovečkino sūnui pasirodyti ant ledo per žvaigždžių rungtynes prilygsta spjūviui į veidą maždaug 500 nužudytų, tūkstančiams sužalotų ir dešimtims tūkstančių pagrobtų Ukrainos vaikų. NHL ir Gary Bettmanas (lygos komisaras – red. past.) turi sumokėti už šį bjaurų poelgį!“, – rašė čekas.

Suprantama, jog „All-Star“ šventėje dalyvavo ne tik A.Ovečkino sūnus, bet ir pats ledo ritulininkas iš Rusijos.

Iš viso „All-Star“ renginyje dalyvavo net 10 rusų ledo ritulininkų.

„Ledo ritulio šventė? Ne, tai – šlykščiausia Rusijos karo ir nusikaltimų, įskaitant ukrainiečių genocidą, reklama“, – piktinosi D.Hašekas.

Daugiausiai dėmesio per „All-Star“ savaitgalį sulaukė 37-erių A.Ovečkinas, atstovaujantis „Washington Capitals“.

Ledo ritulininkas, kuris vejasi Wayne'ą Gretzky pagal taškus (įvarčius + rezultatyvius perdavimus) NHL pirmenybėse, laikomas Ukrainoje karą vykdančios Rusijos prezidento Vladimiro Putino rėmėju, nors karui prasidėjus viešai savo gimtosios šalies vykdomo karo neparėmė. Tiesa, taip pat ir nepasmerkė.

Iš karto po karo pradžios A.Ovečkinas teigė, kad ši situacija jam „sunki“, nes ledo ritulininkas turi draugų tiek Rusijoje, tiek Ukrainoje. Vėliau jis kalbėjo apie taiką, bet nė sykio neprimetė kaltės Rusijai, kuri ir pradėjo jau beveik metus trunkantį žiaurų karą.

D.Hašekas Rusijai pradėjus karą ragino NHL suspenduoti rusų ledo ritulininkus, bet stipriausia pasaulio lyga to nepadarė ir leidžia toliau rungtyniauti atletams iš teroristine ne vienoje valstybėje, tarp jų ir Lietuvoje, pripažintos šalies.

D.Hašekas karjerą baigė 2008 metais ir 2014-aisiais buvo įtrauktas į ledo ritulio šlovės muziejų. Jis dukart laimėjo Stenlio taurę, šešis sykius buvo rinktas į „All-Star“ rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas