Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vicečempionės drama: „Nekenčiu šio sporto, daugiau nebelipsiu ant ledo!“

Olimpinės moterų dailiojo čiuožimo varžybos baigėsi staigmena, kai favorite laikyta Kamila Valijeva neatlaikė įtampos ir liko be medalio, o dar didesnę dramą sukėlė sidabrą iškovojusi rusė Aleksandra Trusova.
Aleksandra Trusova
Aleksandra Trusova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškai susiklosčiusioje moterų varžybų kulminacijoje auksą iškovojo Rusijos olimpinio komiteto atstovė Anna Ščerbakova. Ji buvo antra po antradienio trumposios programos (80,20 tšk.), bet palypėjo į pirmąją vietą po nuostabaus čiuožimo laisvojoje programoje – iš viso 17-metė surinko 255,95 tšk.

Antra liko A.Trusova. Ji trumpojoje programoje pasirodė ne itin sėkmingai ir liko ketvirta (74,60 tšk.), tad laisvojoje programoje įrašė net penkis keturgubus šuolius į savo programą, iš kurių „švariai“ atliko keturis, ir surinko 251,73 taško, iškovodama sidabrą.

Už pasirodymą laisvojoje programoje rusė gavo 177,13 taško – daugiausiai karjeroje. Šis sidabras yra pirmas jos olimpinis medalis, bet jau ketvirtas atvejis, kai A.Trusova aukščiausio lygio varžybose iškovoja ne aukščiausios prabos apdovanojimą – ji yra laimėjusi vieną pasaulio čempionato ir dvi Europos pirmenybių bronzas.

Panašu, kad tai perpildė rusės kantrybės taurę. 4 taškų iki aukso pritrūkusi A.Trusova po pasirodymo neslėpė įsiūčio.

Kaip įprasta olimpinėse žaidynėse, prizininkai iš pradžių apdovanojami ne medaliais, o gėlėmis ir pliušinėmis pandomis. Prieš šią ceremoniją kameros užfiksavo, kaip A.Trusova išliejo pyktį ant ją guosti mėginusių trenerių.

„Nekenčiu šio sporto! Niekada daugiau nebelipsiu ant ledo! Nekenčiu jūsų visų, nekenčiu šio sporto, nekenčiu! Negalite taip elgtis! Negalite! Visos turi po aukso medalį, bet ne aš. Daugiau – niekada!“ – nesitvardė olimpinė vicečempionė.

Iš pradžių A.Trusova net neketino lipti ant pakylos, o ją raminti mėginusiai trenerei Eteri Tutberidzei rėžė: „Nereikia, jūs viską žinojote! Visi viską žinojo!“

Tiesa, galiausiai rusė sveikinimus priėmė ir ant pakylos pasirodė, bet subtiliai perdavė savo žinutę pirštų kombinacija.

Medalius prizininkės, tarp kurių pateko ir bronzą laimėjusi Japonijos čiuožėja Kaori Sakamoto, gaus penktadienį vyksiančioje ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas