Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ar Kaunas? Didmiesčių komandos čiuožia į finalą ant ledo

Lietuvos ledo ritulio sezonas pasiekė kulminaciją. Ketvirtadienio vakarą maču Kaune prasideda finalo serija tarp „Kaunas Hockey“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandų.
„Hockey Punks“ – „Energija – Geležinis Vilkas“
„Hockey Punks“ vėl žais Lietuvos čempionato finale / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos ledo ritulio sostinė keliasi į kitą miestą, tik dar nežinia į kurį.

Įprastai pirmenybėse dominuodavo ekipa, įsikūrusi tarp Vilniaus ir Kauno.

25 kartus šalies čempione tapusi Elektrėnų „Energija“ šiemet buvo eliminuota pusfinalyje, o tai padarė Vilniaus „Hockey Punks“, laimėję dramatišką penkių mačų seriją 3-2.

„Manau, kad buvome gerai nusiteikę. Tiesiog išpildėme trenerio užduotis ir sumušėme įvarčius“, – paprastai lemiamą pergalę 7:1 Vilniuje paaiškino Povilas Verenis.

30-metis puolėjas yra rezultatyviausias čempionato žaidėjas, per 23 rungtynes pelnęs 23 įvarčius, taip pat atlikęs 19 rezultatyvių perdavimų.

„Įvarčių pelnyti malonu, bet to nesureikšminu. Mes žaidžiame taip, kad komanda laimėtų, – sakė P.Verenis. – Daug derinių atidirbame per treniruotes, kad lengviau būtų per rungtynes.“

Ketvirtadienį 20 val. prasidėsiančiame finale jis stengsis pramušti reguliariojo čempionato nugalėtojo „Kauno Hockey“ klubo vartus.

Kauno ledo ritulininkai laimėjo 3 ir pralaimėjo 2 tarpusavio akistatas su vilniečiais, tad finalo intriga yra didelė.

„Svarbiausia – nusiteikimas. Turime tokius pat šansus nugalėti, kaip ir Kaunas. Eisime siekti pergalės, – kalbėjo P.Verenis. – Jų geri vartininkai, daug legionierių, patyrusių, žaidusių aukštame lygyje. Bet mes turime žengti į aikštę ir žaisti kaip galima geriau.“

VIDEO: Interviu Povilas Verenis 21 03 18

Petro Nausėdos vadovaujamame Kauno klube atakų lyderiai yra po 20 įvarčių pelnę Rusijos ledo ritulininkai – 23 metų Romanas Rešetnikovas ir 22 metų Eduardas Chekmarevas.

Šių metų finalas vyks iki trijų pergalių.

Praėjusiais metais dėl pandemijos pirmenybių nugalėtojai nepaaiškėjo, nors reguliariajame čempionate irgi daugiausiai taškų surinko „Kaunas Hockey“.

Pastarajame pasibaigusiame čempionate 2019 metais titulą iškovojo „Elektrėnų Energija“, tąkart finale pranokusi „Hockey Punks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito