Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 15

Išrinktas raštingiausias Kauno miesto pradinukas (nuotraukos)

„Raštas (iš gėdos) nerausta"- teigė Ciceronas. Kad išties raštingi mūsų miesto pradinių klasių mokiniai, jau tradiciniu Kauno mieste tapusio ,,Raštingiausio pradinuko" konkurso vertinimo komisijos nariai ir organizatoriai turėjo galimybę įsitikinti gegužės 10-ąją dieną. Tądien į konkursą susirinko net 89 raštingiausi ketvirtokai iš įvairių Kauno mokyklų.
Temos: 1 Pradinukai

„Raštas (iš gėdos) nerausta"- teigė Ciceronas. Kad išties raštingi mūsų miesto pradinių klasių mokiniai, jau tradiciniu Kauno mieste tapusio ,,Raštingiausio pradinuko" konkurso vertinimo komisijos nariai ir organizatoriai turėjo galimybę įsitikinti gegužės 10-ąją dieną.  Tądien į konkursą susirinko net 89 raštingiausi  ketvirtokai  iš įvairių Kauno mokyklų.

Kaip žinia, šie metai skirti paminėti  lietuvių poeto Jono Mačiulio-Maironio 150-ąsias gimimo metines, tad neatsitiktinai pasirinkta konkurso organizavimo vieta- Kauno universitetinė Maironio gimnazija. Čia, Maironio dvasios lopšyje, pradinukai turėjo galimybę ne tik pademonstruoti savo lietuvių kalbos rašybos sugebėjimus, bet ir susipažinti su Maironį menančiomis Kauno istorinėmis vietomis, pabendrauti su jaunaisiais Lietuvos maironiečių draugijos nariais, kurie domisi savo tautos kultūra, istorija, Maironio gyvenimu ir kūryba, semiasi meilės ir pagarbos gimtajam kraštui bei šiems siekiams žadina savo bendraamžius.

Diktanto šiemet būta nelengvo, bet, anot konkurso vertinimo komisijos narių, Kauno pradinukai tikrai raštingi- 16 proc. rašiusiųjų  diktantą, nepadarė nė vienos rašybos klaidos, su sunkia skyryba ,,susidorojo" 15 proc. konkursantų, o 36 proc. raštingiausiųjų puikiai išmano ir rašto kultūros dalykus. Komisija pirmąją vietą ir ,,Raštingiausio pradinuko" titulą skyrė Jono ir Petro Vileišių vidurinės mokyklos mokinei Austėjai Vaičiulevičiūtei, diktantą parašiusiai nepriekaištingai, II-oji vieta atiteko Tado Ivanausko vidurinės mokyklos mokinei Kristinai Užgalytei, o trečiąją vietą pasidalijo net 8 mokiniai. (žr. rezultatų lentelę).

Dėkodami konkurso šeimininkams, ,,Raštingiausio pradinuko" konkurso nariai ir organizatoriai Maironio gimnazijos bendruomenei padovanojo saulę, sudėtą  iš savo jaunų širdžių sklindančios šilumos pilnų delniukų.

Lina Jurevičienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas