Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip įveikti nuolatinį nuovargį

Nuolatinis nuovargis gali signalizuoti apie kai kurių organų sutrikimus ar vitaminų trūkumą. Tačiau ką daryti, jei neturite rimtų organizmo problemų, tačiau jus kamuoja chroniškas nuovargis, dažnai lydimas galvos skausmo, silpnumo jausmo, dirglumo?
Palikite mane vieną
Palikite mane vieną / Jodi C, Flickr.com

Gydymas žolelėmis

Kartais nepakankamai įvertiname žolelių gydomąsias savybes. Žolelių nuoviruose yra daug vitaminų ir naudingų medžiagų, kurios padeda kovoti su chronišku nuovargiu.

Tačiau atminkite, kad kiekvienas organizmas turi individualią reakciją – jei pastebėjote, kad geriant konkretų žolelių nuovirą savijauta negerėja, o atvirkščiai, blogėja – nedelsiant nutraukite šių žolelių vartojimą.

Pipirmėtė. Šių žolelių arbata pakelia nuotaiką, mažina nervingumą, dirglumą, padeda įveikti galvos skausmą, didina darbingumą. Pipirmėčių nuoviro paruošimas: 100 g susmulkintų pipirmėčių lapelių užpilti 2 stiklinėmis šilto vandens. Palikti 4–6 val., kad pritrauktų. Gerti po ½ stiklinės 2–3 kartus per dieną prieš valgį.

Atminkite, kad pipirmėtės nerekomenduojamos žmonėms, turintiems žemą kraujospūdį.

Siauralapis gaurometis (ožkarožė). Šis nuoviras suteiks žvalumo, sustiprins imunitetą ir sumažins galvos skausmą. Gėrimo paruošimas: 2 valg. šaukštus žolės užvirinti kaip įprastą arbatą. Gerti 2–3 kartus per dieną.

Nuoviro iš ožkarožės negalima vartoti nėščiosioms, taip pat maitinimo krūtimi periodu. Be to, ilgai geriant šį gėrimą gali kilti virškinamojo trakto sutrikimų.

Vaistinė melisa. Nuoviras stiprina nervų sistemą, mažina dirglumą, įtampą, nerimą – tai natūralus gamtinis antidepresantas. Nuoviro paruošimas: 2,5 valg. šaukštų melisos užpilti 1 l verdančio vandens ir palikti 1 val., kad pritrauktų. Gerti po ½ stiklinės 3 kartus per dieną.

Melisos nuoviras nerekomenduojamas žmonėms, kurių žemas kraujospūdis.

Sukatžolė. Šis gydomasis augalas padeda pašalinti vakarinį nuovargį, nervinę įtampą, nerimą. Vonios procedūra vakare su sukatžolių nuoviru suteiks jėgų ir energijos. Užpilkite 200 g žolelių 2 l verdančio vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 20 min. ir nuovirą supilkite į vonią. Nuoviro paruošimas gėrimui: 15 g žolelių užpilti 200 ml verdančio vandens, palikti 15 min., kad pritrauktų. Nukošti, gerti 3–4 kartus per dieną po 1 valg. šaukštą prieš valgį.

Būkite atsargūs, sukatžolės nuoviras draudžiamas žmonėms, turintiems bradikardiją (lėtas širdies ritmas). O nėščiosioms šis gėrimas ne tik nedraudžiamas, bet ir rekomenduojamas, tačiau jo vartoti pastoviai negalima, o tik kartais.

Vaistinės ramunėlės. Nuoviras iš ramunėlių žiedelių sumažins įtampą, nuovargį, padės atsipalaiduoti. Nuoviro paruošimas: 2 valg. šaukštus džiovintų ramunėlių žiedų užvirinti 1 l verdančio vandens ir palikti 1 val., kad pritrauktų. Šią ramunėlių arbatą galima pagardinti cukrumi arba medumi. Rekomenduojama gerti prieš miegą, gėrimas pašalins pervargimą ir įtampą, padės geriau išsimiegoti.

Nerekomenduojamas nuoviras iš ramunėlių sergant gastritu, taip pat negalima jo gerti nėščiosioms. Taip pat atminkite, kad ilgalaikis ir dideliais kiekiais šio nuoviro vartojimas gali sukelti atvirkštinį efektą – silpnumą, dirglumą, irzlumą, galvos skausmus.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas