Kefyro nauda organizmui

Kefyras – rauginto pieno produktas, turintis savitą skonį, tekstūrą ir kvapą. Šis produktas yra labai naudingas mūsų organizmui.
Mergaitė geria kefyrą
Mergaitė geria kefyrą / BFL nuotr.

Šis gėrimas puikiai sureguliuoja žarnyno mikroflorą, nes yra panašus savo bakteriologine sudėtimi. Kefyras padeda pagerinti virškinimo procesus bei geriau įsisavinti kitas maistines medžiagas. Taip pat efektyviai šalina iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas.

Kefyre yra pieno rūgšties, kuri veikia kaip stiprus antiseptikas.

Šio rauginto gėrimo rekomenduojama gerti sergant įvairiomis ligomis: disbakterioze, anemija, rachitu, pneumonija ir kt.

Patariama kefyro gerti ir vaikams, jis mažina alergijos maistui tikimybę. Naudinga jį gerti po ilgalaikio antibiotikų vartojimo. Kefyras vienas iš svarbiausių mitybos produktų po ilgų susirgimų ar operacijų, nes visos jo maistingosios medžiagos yra labai lengvai įsisavinamos. Vartojant šį gėrimą organizmas lengviau pasisavina kalcį, geležį ir D vitaminą.

Kefyras itin populiarus ir dėl savo dietinių savybių, pasižymi mažu kaloringumu, o tai padeda sumažinti svorį, taip pat mažina onkologinių ligų, inkstų akmenligės, diabeto tikimybę.

Tačiau sergant tam tikromis ligomis, šį produktą reikėtų vartoti atsargiai. Pavyzdžiui, kefyro nerekomenduojama gerti sergantiems skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opomis, gastritu, pankreatitu, esant padidėjusiam rūgštingumui.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?