Be to, U vitaminas saugo mūsų kepenis nuo riebalinės degeneracijos, gerina virškinamojo trakto veiklą, saugo nuo išsėtinės sklerozės vystymosi, šalina iš organizmo nuodus ir toksinus, padeda sergant alerginėmis ligomis. Neseniai mokslininkai išsiaiškino, kad būtent šį vitaminą reikėtų vartoti kaip kompleksinę gydymo priemonę gydant depresiją.
U vitamino paros norma yra 200 mg. Daugiausia jo esama šviežių kopūstų sultyse, tačiau nemažai yra ir kitose daržovėse: 100 g kopūstų yra 150 g U vitamino, 100 g burokėlių – 75 g, 100 g salierų – 60 g, 100 g petražolių – 55 g, 100 g svogūnų laiškų – 40 g, 100 g morkų – 35 g.
Svarbiausia – termiškai neapdorokite daržovių, valgykite jas šviežias. Taip pat gerkite šviežiai spaustas sultis ir valgykite salotas.