Vartojimas: tris–keturis kartus per dieną po vieną–du valgomuosius šaukštus. Gysločių nuovirą vartokite prieš valgį.
Stiprų kosulį ramina morkų sultys. Keletą vidutinio dydžio morkų sutarkuokite tarka ir per marlę išspauskite sultis. Įpilkite šilto vandens, santykiu 1:1. Sultis pagardinkite keliais arbatiniais šaukšteliais cukraus arba medaus. Vartokite prieš valgį, po 1 valgomąjį šaukštą keturis–penkis kartus per dieną, vaikams – tris kartus per dieną po arbatinį šaukštelį.
Vaikų kosulį išgydyti padės skani gydomoji priemonė: pasigaminkite šokoladinį sviestą. 100 g grietinėlės sviesto ir tris–keturis valgomuosius šaukštus kiaulienos riebalų išlydykite ant silpnos ugnies. Į ištirpintą masę įmaišykite šokolado (susmulkinto, 100 g) ir kakavos miltelių (trys šaukšteliai). Viską kruopščiai išmaišykite ir atvėsinkite. Tokiu gardžiu sviestu užtepkite duonos ar batono riekelę ir duokite vaikams tris–keturis kartus per dieną. Itin tiks su šiltu pienu, į kurį įberkite valgomosios sodos žiupsnelį.