Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paprastos priemonės imuniteto stiprinimui

Mūsų imuninė sistema susideda iš daugelio sudėtinių dalių, tai gana sudėtingas mechanizmas.
Morkos taip pat stiprina imunitetą
Morkos taip pat stiprina imunitetą / Oakley, Flickr.com

Kartais mūsų organizmas neapsigina nuo įvairių virusų, bakterijų ar kitų mikroorganizmų. Tuomet sakoma – silpna imuninė sistema. Anot specialistų, svarbiausias stipraus imuniteto veiksnys yra kepenų būklė. Šis organas – valo kraują infekcijos metu, gamina antikūnus. Normaliai kepenų veiklai yra būtinas vitaminas A.

Morkos ir moliūgas apsaugos nuo gripo

Įdomu tai, kad vitaminas A, kuris dažnai vadinamas „grožio vitaminu“ dėl teigiamo poveikio odai, yra reikšmingas ir imuniteto stiprintojas. Pats paprasčiausias būdas aprūpinti organizmą šiuo vitaminu – gerti morkų sultis ir ruošti maistą iš moliūgų. Jūs ne tik sustiprinsite imunitetą, bet ir pagerinsite regėjimą, odos būklę ir virškinimą.

Nepamirškite, kad karotinas įsisavinamas kur kas geriau vartojant morkas su augaliniu aliejumi ar kitais riebalų turinčiais produktais, pavyzdžiui, grietine. Nebūtina valgyti vien tik šviežias morkas, virtoje šioje daržovėje yra taip pat daug maistinių medžiagų.

Moliūguose gausu beta-karotino, kuris yra būtinas normaliai kepenų veiklai. Taip pat ši daržovė gali padėti išspręsti odos problemas. Moliūgo minkštimo košele galima gydyti nudegimus ir uždegimus. Šioje geltonoje daržovėje gausu ir vitamino E, kuris dažnai naudojamas norint atitolinti senatvę, todėl veido odai labai naudingos kaukės iš moliūgo minkštimo. Maistinės skaidulos, esančios moliūguose normalizuoja virškinimą, užkerta kelią kolitui ir onkologiniams susirgimams. Lygiai taip pat vertingas ir keptas moliūgas. Kepkite jį orkaitėje, pasaldinkite cukrumi, tik jokiais būdais ne medumi (aukštoje temperatūroje meduje esanti fruktozė virsta kancerogenine medžiaga). Taip paruoštas moliūgas – vitamino A šaltinis. Jei peršalote, moliūgas padės skaudančiai gerklei, sumažins kūno temperatūrą, greičiau pasveiksite.

Organizmo valymas stiprina imunitetą

Jei organizme prisikaupė per daug šlakų, jo vidinė apsauga gali tinkamai nesureaguoti reikiamu momentu, net jei vartojame pakankamai vitaminų ir mineralų.

Pats paprasčiausias būdas išvalyti organizmą – atsisakyti žalingų įpročių ir pakeisti mitybos racioną. Sumažinkite suvartojamą cukraus kiekį, atsisakykite pusfabrikačių, stipriųjų alkoholinių gėrimų. O raudonojo vyno taurė visai nepakenks, ypač jei gersite jį karštą, pagardintą prieskoniais (gvazdikėliais, cinamonu, imbieru, muskato riešutu) su medumi. Taip pat naudinga valgyti ruduosius ryžius, vaisius ir daržoves.

Svogūnas, česnakas, citrina – tradiciniai pagalbininkai stiprinant imunitetą, tačiau jie gali dirginti skrandį.

Arbatos grybas – sveikatą stiprinantis gėrimas

Arbatos grybas – skanus, gydantis ir tinkantis ligų profilaktikai gėrimas. Šis gėrimas naudingas ir suaugusiems, ir vaikams, neturi šalutinio poveikio. Jį tinka gerti sergant angina, tonzilitu, lėtiniu peršalimu.

Be to, tai puiki priemonė veido valymui. Nuvalykite makiažą, veidą švelniai nuprauskite ir uždėkite ant drėgnos odos lininę servetėlę, suvilgytą arbatos grybo nuoviru. Ant viršaus uždenkite drėgną rankšluostį. Palaikykite 5 min. Po to nuprauskite veidą šiltu vandeniu. Procedūrą darykite kartą per savaitę.

Japonijoje arbatos grybą gėrė geišos, norėdamos išlaikyti liekną figūrą, taip pat jo pagalba šalino pigmentines dėmes nuo veido ir kūno, skalavo plaukus po plovimo, kad jie būtų švelnūs ir blizgantys.

Paprastos priemonės bei visiems prieinami produktai sustiprins imunitetą ir ne tik padės išvengti virusų šaltuoju sezono metu, bet bus naudingi jūsų išvaizdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas