Medus reguliuoja skrandžio sultis – jų išskyrimą ir rūgštingumą. Vartojant prieš valgį (likus pusvalandžiui–dvejoms valandoms) medus slopina skrandžio sulčių išskyrimą, o vartojant visai prieš valgį – skatina skrandžio sulčių gamybą.
Ištirpintas šiltame vandenyje medus suskystina skrandžio gleives, mažina padidėjusį rūgštingumą. Šaltame vandenyje ištirpintas medus, atvirkščiai, didina rūgštingumą.
Sergant gastritu reikia sumaišyti pusę kilogramo medaus ir pusę kilogramo gysločio sulčių. Mišinį virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Atvėsinus skystį vartoti po valgomąjį šaukštą tris kartus per dieną prieš valgį. Laikyti šį gydomąjį mišinį reikia tamsioje vietoje.
Jei kamuoja tulžies pūslės akmenligė – sumaišykite medų ir juodojo ridiko sultis (abiejų ingredientų po stiklinę). Vartoti šį mišinį tris kartus per parą po pusę stiklinės apie savaitę.