Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

3 gaivūs šedevrai birželio virtuvei

Birželis – mėnuo, kai visko gausu: saulės ir lietaus, ryškių spalvų ir aromatų, pievų gėlių ir sodo gėrybių. Kartu tai ir palankus metas drąsiems kulinariniams eksperimentams. Kodėl gi nepapildžius įprastų patiekalų naujais, netikėtais štrichais?
Vasaros maistas – žemuogės
Vasaros maistas – žemuogės / Flickr.com

Trinta sriuba su mėtomis

  • 30 g mėtos stiebelių su lapeliais,
  • 1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių,
  • 2 šaukštai grietinės,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Mėtų lapelius nuplėškite nuo stiebelių, nuplaukite, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Jei stiebeliai jauni, juos taip pat galima susmulkinti ir virti. Sudėkite į sriubą žaliuosius žirnelius (prieš tai juos nusunkite) ir pavirkite dar 5 minutes. Tada vandenį nupilkite į atskirą indą, žirnelius ir mėtas pertrinkite elektriniu trintuvu, vėl užpilkite nuoviru, pagardinkite druska (jei jos trūksta), pipirais, pakaitinkite ant ugnies dar 5 minutes. Sriubą patiekite į stalą supilstytą į dubenėlius, pagardintą grietine, pabarstytą šviežiais prieskoniniais žalumynais ir mėtos lapeliais. Prie sriubos idealiai tinka skrebutis ar džiūvėsėlių kubeliai.

Agurkų salotos su agurklės žiedais

  • 2-4 švieži agurkai,
  • 10 agurklių žiedelių,
  • 10 g krapų,
  • 10 g salierų lapelių,
  • 10 g svogūnų laiškų,
  • 1 kiaušinis,
  • 2 šaukštai majonezo,
  • žiupsnelis druskos.

Agurką smulkiai supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka, žalumynus susmulkinkite, pagardinkite druska, užpilkite majonezu. Papuoškite smulkintu kietai virtu kiaušiniu ir agurklių žiedais.

Salotos su žemuogėmis

  • Sauja žemuogių,
  • 1 agurkas,
  • 10 g svogūnų laiškų,
  • 1 šaukštas skrudintų migdolų,
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštas citrinos sulčių,
  • žiupsnelis druskos, pipirų.

Agurką supjaustyti mažais kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinti. Viską suberti į dubenį, įberti skrudintų migdolų ir žemuogių. Užpilti citrinų sultimis ir aliejumi, atsargiai, kad nesusitrintų žemuogės, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos