- Vaisiai, daržovės ir pilni grūdai – štai pagrindiniai produktai, kuriuos turite suvalgyti kiekvieno valgymo metu. Jie stimuliuoja virškinimą. O šiuose produktuose esanti ląsteliena leidžia organizmui sudeginti 10 proc. daugiau kalorijų.
- Virškinant baltymus prireikia daugiau energijos, o pats procesas aktyvina medžiagų apykaitą. Baltyminis maistas ilgiau išlaiko ir sotumo jausmą, todėl į savo maisto racioną įtraukite ir baltymus.
- Fizinis krūvis prieš maistą. Prieš kiekvieną maitinimąsi, ar tai būtų užkandis, ar pietūs, atlikite bent 20 atsispaudimų. Tokie intensyvūs pratimai padeda sudeginti daugiau kalorijų nei įprastai, be to, pagreitina medžiagų apykaitą. Tokie pratimai padeda efektyviau deginti riebalus, o ne raumenų masę.
- Žalioji arbata. Žalioje arbatoje yra antioksidantų, kurie pagreitina medžiagų apykaitą 4 proc., o tai leidžia sudeginti papildomai 80 kalorijų.
- Vanduo. Gerkite kuo daugiau vandens per dieną. Taip išvengsite dehidratacijos, kuri lėtina medžiagų apykaitą.
- Venkite streso. Įtemptas darbo grafikas ir pastovi koncentracija lėtina medžiagų apykaitą. Išmokite atsipalaiduoti ir ilsėtis. Tyrimai parodė, kad įtemptas darbas, sėdėjimas prie kompiuterio ilgiau nei valandą, mažina riebalų deginimą net 90 proc.! Sėdėti už stalo ir medituoti – ne pats geriausias sprendimas. Kas valandą reikėtų atsistoti nuo stalo ir bent 5 minutes pašokti, pajudėti ar užsiimti joga.