6 savaičių sveikatos dieta

Ši dieta yra subalansuota, o tikslas – svorio metimas ir organizmo sveikimas. Šešias savaites reikia maitintis tik sveikais produktais ir, pagal galimybes, sportuoti. Tokia mityba sumažina diabeto ir onkologinių ligų riziką, silpnaprotystės ir Alzheimerio ligos simptomus, gerina imuninę sistemą ir širdies sveikatą.
Sveikatos dieta
Sveikatos dieta / Flickr.com
Temos: 2 Meniu Dieta

Teorija. Mes valgome labai daug nenaudingų maisto produktų. Kita problema – maitinamės nereguliariai. 6 savaičių dieta skiriama tiems, kas nori valgyti tiksliai pagal laiką, skaičiuoja kalorijas ir porcijų kiekį. Energija gaunama iš daržovių ir vaisių, baltymai – tik iš nemėsinių produktų, o miltiniai gaminiai – tik iš pilno grūdo.

Dietos rezultatai:

  • Lieknėjimas;
  • Sveika širdis dėl sumažėjusio blogo cholesterolio, kraujospūdžio normalizavimas, gerojo cholesterolio padidėjimas;
  • Riebalų sumažėjimas;
  • Jokios rizikos sveikatai.

Rekomenduojamas fizinis krūvis – mažiausiai 2,5 valandos per savaitę. Kiekvieną dieną reikia suvartoti 1500 kkal visas 6 savaites. Kiekvieną dieną 30 proc. energijos gaunama iš baltymų. Norint gauti reikiamą būtinų vitaminų kiekį, galima gerti papildomai polivitaminus (kalcį, D vitaminą, omega-3). Rekomenduojama vesti dienoraštį, skaičiuojant kalorijas.

Kiekvieną dieną būtina suvalgyti 4 porcijas daržovių ir vaisių, tris baltymų porcijas, 2 porcijas pilno grūdo patiekalų ir ne daugiau 200 kkal desertui. Galite valgyti bet kurios virtuvės patiekalus: meksikiečių, italų, rytiečių ar lietuviškos.

Nerekomenduojama: raudona ir riebi mėsa. Kadangi galima valgyti pusfabrikačius ir apdirbtus produktus, atsisakykite papildomos druskos – jos gausu apdirbtame maiste. Negalima valgyti miltinių patiekalų, išskyrus pilno grūdo patiekalus.

Meniu vienai dienai (pavyzdys)

Pusryčiai

  • Omletas iš kiaušinio, 3 kiaušininių baltymų, pusės stiklinės pakeptų svogūnų su grybais.
  • 3-4 cm storio meliono riekė.
  • 1 skrudinta pilno grūdo duonos riekelė su 2 šaukšteliais vaisių džemo.
  • 1 stiklinė neriebaus pieno.
  • Žalia arbata.

Priešpiečiai

  • Kalakuto krūtinėlė gabaliukas (30 g)
  • 3 alyvuogės
  • 3 vyšniniai pomidorai

Pietūs

  • Šviežiai keptas burgeris (120 g): pilno grūdo bandelė, 2 pomidorai, 2 salotos lapai, kalakutienos kepsnelis, 1 šaukštelis garstyčių, 3 avokado skiltelės.
  • Salotos: 2 puodeliai šviežių daržovių, 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštelis citrinos sulčių.
  • Desertas: pusę stiklinės šviežių uogų.
  • Šalta žalioji arbata.

Vakarienė

  • 5 nedidelės krevetės – virtos arba keptos ant grilio, ketvirtis stiklinės padažo.
  • Oto filė, kepta su šviežiais svogūnais (150 g).
  • Garnyras: pusę puodelio rudų ryžių.
  • 1 stiklinė brokolių, sumaltų su česnako skiltele ir 1 šaukštu riešutų – migdolų arba graikiškų.
  • 1 neriebaus pieno arba žalios arbatos stiklinė.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos