Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 būdai panaudoti pernokusius vaisius

Puiku, kad vasarą apstu šviežių uogų ir vaisių. Bet blogai, kad dažniausiai nespėjame jų visų suvalgyti – jie pernoksta, suminkštėja, tampa neskanūs. Ką su tokiais vaisiais daryti? Išmesti? Tikrai labai gaila. Ir netaupu. Siūlome 9 variantus, kaip pernokusius vaisius ir uogas panaudoti sumaniau!
Kaip panaudoti pernokusius vaisius?
Kaip panaudoti pernokusius vaisius? / Gabriela Tudor, Flickr.com

1. Duona arba keksas. Dauguma kulinarų puikiausiai žino, kad pernokę bananai idealiai tinka kepti bananų duonai, o pernokę persikai, nektarinai ir braškės – keksams, bandelėms. Supjaustykite arba sutrinkite vaisius ir sukrėskite į duonos arba kekso tešlą.

2. Džemas. Idealus būdas sunaudoti nekondicinius vaisius ir uogas – išsivirti džemo, kurį galima laikyti šaldytuve. Idealiai tiks kaip pagardas prie blynų ar užtepas pusryčių skrebučiams.

3. Pyragas. Bene skaniausias pernokusių vaisių panaudojimo būdas – trupininis pyragas arba bandelės su vaisių įdaru. Jei nuspręsite tokį pasigaminti iš pirktinės šaldytos tešlos lakštų – užtruksite vos keliolika minučių, ir jau visai netrukus galėsite pasilepinti aromatingu gardėsiu!

4. Vaisių kokteilis. Plakant kokteilį visai nesvarbu, ar vaisiai atrodo gerai, ar tik pakenčiamai, svarbiausia – kad jie nebūtų sugedę. Maža to, iš pernokusių vaisių kokteiliai daugeliu atvejų gaunasi netgi gardesni!

5. Saldus padažas. Vaisius ir uogas susmulkinkite ir pertrinkite su cukrumi – tobulas padažas blynams, pyragui, ledams!

6. Pikantiškas padažas. Supjaustykite vaisius, sutrinkite ir atskieskite vištienos sultiniu arba balzamo actu. Tai – puikus padažas arba glazūra įvairiems kepsniams. Ypač gerai vaisų padažas dera prie paukštienos patiekalų.

7. Padažas salotoms. Jei vaisiai nebetinka salotoms puošti, pertrinti ir pagardinti šaukšteliu acto bei alyvuogių aliejaus, jie gali virsti gurmanišku padažu salotoms. Tokiu padažu pagardintas salotas galima pabarstyti smulkintais riešutais, sėklomis, tarkuotu sūriu.

8. Sultys. Tai – visai paprastas sprendimas net ir dideliam vaisių kiekiui sunaudoti. Jei sulčių ne itin daug – galite jas užšaldyti nedidelėmis porcijomis. Tada tereikės praskiesti vandeniu – ir turėsite aromatingos natūralios gaivos!

9. Ledai. Pertrinkite vaisių ar uogų minkštimą, įmaišykite cukraus, supilstykite gautą tyrelę į ledų formeles, įstatykite medinius pagaliukus – ir kiškite į šaldymo kamerą. Jau po keleto valandų turėsite gardžių ir, svarbiausia, sveikų vaisinių ledų!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs