Taigi kaip pasiruošti namuose tikro, skanaus karšto šokolado?
1. Rinkitės gerą šokoladą. Nuo to, kokį šokoladą tirpinsite, priklauso ir jūsų desertinio gėrimo skonis. Atidžiai perskaitykite šokolado, kurį tirpinsite, sudėtines dalis – rinkitės tokį, kuriame nėra sintetinių maisto priedų. Ir, žinoma, kuo daugiau procentų kakavos šokolade – tuo geriau. Geros kokybės juodajame šokolade jos turėtų būti ne mažiau kaip 43 procentai.
2. Šokoladas tirpinamas šaltas. Prieš susmulkinant šokoladą jį vertėtų keletą valandų palaikyti šaldytuve. Kambario temperatūroje šokoladas tirpsta, tampa minkštas. Tokį šokoladą smulkinti nepatogu.
3. Vienodi gabalėliai. Prieš tirpinant šokoladą jį geriausia sulaužyti arba supjaustyti daugmaž vienodais gabalėliais – tada jie tirps tolygiai, vienodu greičiu.
4. Vietoje pieno – grietinėlė. Dažnai šokoladas, siekiant sumažinti produkto kaloringumą, tirpinamas nedideliame kiekyje pieno. Tačiau taip sutaupant kalorijų (o jų karštame šokolade neišvengiamai bus daug!) prarandamas skonis. Todėl šokoladą geriau tirpinti grietinėlėje. Jei norite – šiek tiek atskieskite grietinėlę vandeniu. Beje, kuo daugiau grietinėlės, tuo dažniau jums prireiks gėrimą pamaišyti.
5. Nukelkite nuo ugnies prieš virimą. Tirpinant šokoladą labai svarbu jį nukelti nuo ugnies kol gėrimas neužvirė. Priešingu atveju pakis jo skonis ir tekstūra.
6. Įberkite prieskonių. Arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus ar žiupsnelis aitriųjų pipirų miltelių suteiks jūsų gėrimui nepakartojamo skonio!
7. Leiskite šiek tiek atvėsti. Po to, kai paruošite gėrimą, leiskite jam šiek tiek "pailsėti". Palikite jį ataušti bent 10 minučių, o tada ir vėl pašildykite (bet neužvirinkite!). Taip suteiksite gėrimui galimybę geriausiai atskleisti savo skonį.
8. Išplakite šluotele. Kol dar kaitinamo šokolado viršus pasidengęs nedidele puta, išplakite jį šluotele. Taip jis prisisotins oro, šokolade bus juntamas grietinėlės prieskonis.
9. Papuoškite. Nepamirškite gėrimo papuošti plakta grietinėle, mėtų lapeliais, cinamono lazdele ar smulkintais riešutais.