- Per pilnatį gerai turėtų pasisekti maistas, kurį gaminant reikia plakti – oriniai pyragaičiai, omletas, bezė kremas, plakta grietinėlė ir kt.
- Per pilnatį padidėja apsinuodijimų tikimybė, todėl nesvarbu, kur įsigijote produktus, iš kurių ruošite maistą: ar iš turgaus, ar iš parduotuvės, patariama juos itin kruopščiai nuplauti, o gaminant skrupulingai laikytis higienos reikalavimų.
- Kepiniai iš mielinės tešlos iškeps gardžiausiai tada, kai Mėnulis keliauja per Dvynių, Svarstyklių, Vandenio ženklus, taip pat palankios dienos – Avino, Liūto ir Šaulio. Tomis dienomis galite kepti ir sausainius, pyragaičius, tortukus: tešla bus švelni, kepiniai ilgai išliks švieži.
- Mėnuliui esant vandens ženkluose (Vėžio, Skorpiono, Žuvų) geriau apskritai nieko nekepti: kepiniai greitai sukris, net ir paprasčiausiuose blynuose liks miltų gumuliukų.
- Per jaunatį tešla pakyla greičiau. Per delčią – geriau įdėkite kiek daugiau mielių, nei nurodyta recepte.
- Kai Mėnulis atkeliauja į Žuvų, Mergelės ar Vėžio ženklus, taip pat per jaunatį ir pilnatį, geriau nekonservuoti. Tiesa, jei jaunatis sutampa su laiku, kai Mėnulis keliauja per Avino, Liūto ar Šaulio ženklus – galima padaryti išimtį.
- Konservuoti vaisius geriau seksis Avino, Liūto ir Šaulio dienomis, šakniavaisius – Ožiaragio ir Jaučio, lapines daržoves – Skorpiono ir Vėžio dienomis (pastaruoju atveju konservai gali ilgai nesilaikyti, tad rekomenduojama juos gana greitai suvartoti).
- Mėnuliui pilnėjant, nuo jaunaties iki pilnaties, suaktyvėja mikroorganizmų veikla. Todėl tomis dienomis ypač palankus metas raugti girą, naminį alų.
- Vasara – uogienių ir džemo virimo metas. Tinkamiausios dienos saldžioms žiemos atsargoms ruošti – Mėnuliui viešint Avino ir Liūto ženkluose, pakankamai geros – kai mėnulis vieši Vėžio, Mergelės ir Žuvų ženkle. O štai per jaunatį, kad ir kokiame ženkle būtų Mėnulis, uogienių virimą verčiau atidėti.