- 4 stiklinės šviežių braškių,
- 6 šaukštai citrinos sulčių,
- ¼ stiklinės cukraus,
- 2 šaukštai obuolių acto,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- ½ šaukštelio aguonų sėklų.
Braškes išplakite elektriniu plakikliu, kol gausis skysta tyrelė. Supilkite citrinos sultis ir cukrų. Dar kartą viską išplakite. Supilkite actą, aliejų ir paskutinį kartą išplakite. Įmaišykite aguonas. Supilstykite į nedidelius stiklinius buteliukus, užsukamus dangteliu.
Padažą šaldytuve galima laikyti keletą savaičių. Idealiai tinka prie lengvų paukštienos patiekalų, taip pat salotoms ir desertams pagardinti. Ir būtinai pamėginkite tokio padažo užpilti ant plombyro ledų – skonis tikrai nenuvils!