Gaminimas – 1 valanda
4 porcijos
Jums reikės:
8 stambių bulvių
120 g marinuotų silkių
100 ml grietinėlės (9 proc. riebumo)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis sviesto
1 ryšulėlis krapų
0,5 šaukšto miltų
Gaminimas:
Paruoškite padažą. Ant keptuvės ištirpykite sviestą ir jame maišydami kepinkite miltus, kol padažas taps aukso spalvos. Po truputį pilkite grietinėlę, kruopščiai išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinus ugnį pavirkite dar 3 minutes.
Nuplaukite krapus, nusausinkite ir susmulkinkite. Padažą, nuėmus nuo ugnies, pagardinkite paruoštais krapais.
Bulves gerai nuplaukite. Kiekvieną bulvę ištrinkite augaliniu aliejumi ir įvyniokite ją į foliją. Taip suvyniotą bulvę kepkite ant grilio arba paruoštose anglyse apie valandą.
Nuplėškite foliją ir išimkite bulvę (tiesa, visos folijos galite ir neimti – palikite bulvę tarytum ant lėkštės). Kiekvienos bulvės viršuje įpjaukite kryžių, šiek tiek praskleiskite, kad bulvė atsivertų.
Sumaišykite silkes su padažu ir išdėliokite į paruoštas bulvių duobutes.