Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar šis tas apie sveiką maistą

Žmonės, besilaikantys dietos, dažnai susiginčija, kas yra sveikas maistas. Kai kas mano, kad tik mažo kaloringumo, neriebūs ir dietiniai patiekalai duos teigiamą rezultatą, kovojant su antsvoriu. Tačiau tai ne visuomet tiesa.
Saldintas jogurtas gali pridėti keletą kilogramų
Saldintas jogurtas gali pridėti keletą kilogramų / Diego, Flickr.com

Nors ir yra kontroliuojamas maisto žymėjimas, tačiau karts nuo karto į parduotuvių lentynas praslysta „produktai-apgavikai“. Pavyzdžiui, liesas jogurtas, kuriame yra cukraus. Taigi, kas dar gali mus suklaidinti?

Jogurtas su dribsniais

Jogurto ir dribsnių kombinacija labai apgaulinga. Nepaisant to, kad jogurtas yra liesas, pridėjus į jį šokolado gabalėlių arba dribsnių, jis iš karto tampa riebus. Švelniame jogurte su priedais yra mažiausiai 220 kkal!

Energetiniai gėrimai

Daugumoje energetinių gėrimų yra labai didelis fruktozės kiekis. Taip, juose daug mineralų ir vitaminų, tačiau kokia gali būti dieta, jei produkte yra gausu cukraus? Todėl vitaminus ir mineralus stenkitės gauti iš kitų maisto produktų – tokių, kaip vaisiai, daržovės, grūdinės kultūros.

Salotos iš greitojo maisto restoranų

Greitojo maisto restoranai pradėjo siūlyti sveiką alternatyvą – salotas. Nors ir ne mažas salotų pasirinkimas, tačiau visose jose yra per daug riebalų ir druskos. Kai kuriose salotose yra riebūs sūriai, kumpio gabalėliai ir augaliniai riebalai – kartais geriau suvalgyti mėsainį, nes jis mažiau kaloringas ir neturi tiek daug druskos.

Vaisių sultys

Visi liepia valgyti vaisius, tačiau yra ir alternatyva – vaisių sultys. Gerai, jei sultys jūs spaudžiate patys. Tačiau jei sultis perkate parduotuvėje arba iš nepažįstamos bobutės turguje, jose gali būti daug cukraus ir dirbtinių ingredientų, o natūralių sulčių mažai. Tai reiškia tik papildomas kalorijas. Todėl vietoj sulčių geriau rinkitės natūralų produktą – suvalgykite apelsiną arba obuolį.

Dietiniai gėrimai

Tai vienas pavojingiausių produktų – dietiniai gazuoti gėrimai. Taip, juose nėra riebalų, cholesterolio ir angliavandenių, tačiau juose nėra baltymų ir kitų maistingų medžiagų. Deja, šie gėrimai yra turtingi natriu, todėl gali iššaukti hipertoniją. Nepiktnaudžiaukite šiais gėrimais. Atminkite, geriausias troškulio malšintojas – vanduo.

Kepiniai be riebalų

Iš pirmo žvilgsnio – nekenksmingi gardėsiai. Tačiau šiuose kepiniuose gali būti hidrinto aliejus, kuris neigiamai veikia mūsų širdį ir kitus organus.

Lengvi mišiniai

Riešutų, džiovintų vaisių ir grūdų mišiniai yra naudingi. Tačiau juos pakuojant dažnai dedami hidrinti riebalai, kaip ir į kepinius. Todėl būkite labai dėmesingi, rinkdamiesi tokius mišinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas