Paruošimo laikas – 90 min
6 porcijos
Jums reikės:
1 vištos šlaunelės
2,5 l vandens
1 morkos
1 svogūno
3 bulvių
200 g grikių
lauro lapo, druskos, pipirų, žalumynų
Paruošimas:
Nuvalyti morką ir svogūną, nuplauti vištos šlaunelę.
Šlaunelę užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti puode. Įdėti visą svogūną ir virti apie valandą ant silpnos ugnies.
Nuskusti bulves, supjaustyti kubeliais, morką supjaustyti griežinėliais.
Grikius nuskalauti po tekančiu vandeniu.
Į buljoną sudėti bulves ir pasūdyti. Po to, kai buljonas užvirs, sudėti grikius ir virti 10 minučių. Tuomet sudėti morkas, ir virti kol išvirs.
Pabaigoje įdėti lauro lapelių, pipirų. Palikti uždengtą sriubą 15-20 minučių. Ant paruoštos sriubos lėkštėse pabarstyti žalumynų.