15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Grikių sriuba su bulvėmis

Ši sriuba puikiai tiks besilaikantiems dietos, keičiant mitybos įpročius ir siekiant gyventi sveikai.
Iš bulvių galima išvirti skanią sriubą
Iš bulvių galima išvirti skanią sriubą / Flickr.com

Paruošimo laikas – 90 min
6 porcijos

Jums reikės:

1 vištos šlaunelės
2,5 l vandens
1 morkos
1 svogūno
3 bulvių
200 g grikių
lauro lapo, druskos, pipirų, žalumynų

Paruošimas:

Nuvalyti morką ir svogūną, nuplauti vištos šlaunelę.

Šlaunelę užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti puode. Įdėti visą svogūną ir virti apie valandą ant silpnos ugnies.

Nuskusti bulves, supjaustyti kubeliais, morką supjaustyti griežinėliais.

Grikius nuskalauti po tekančiu vandeniu.

Į buljoną sudėti bulves ir pasūdyti. Po to, kai buljonas užvirs, sudėti grikius ir virti 10 minučių. Tuomet sudėti morkas, ir virti kol išvirs.

Pabaigoje įdėti lauro lapelių, pipirų. Palikti uždengtą sriubą 15-20 minučių. Ant paruoštos sriubos lėkštėse pabarstyti žalumynų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais