Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lieknėjame valgydami grybus

Jei jums nepatinka mėsa, puiki alternatyva yra grybai. Jau seniai patvirtinta grybų nauda organizmui. Grybus galite vartoti ir norėdami sulieknėti.
Grybai taip pat naudingi organizmui
Grybai taip pat naudingi organizmui / Flickr.com
Temos: 1 Grybai

Grybai padeda lieknėti greičiau

Johno Chopkinso universiteto mokslininkai patvirtino grybų naudą organizmui. Deja, dažnai grybai yra vertinami kaip antrarūšiai. Jie dažnai patiekaluose vartojami kaip prieskoniai, taip pat padažuose ar įdaruose.

Tačiau grybus galima vartoti ir kaip alternatyvą mėsai. Ir žmogus tokiu atveju nieko nepraranda – jis gauna visas reikiamas naudingas medžiagas. Aromatinė grybų sriuba ar grybų užkepėlė – jau rinktis jums.

Įdomu tai, kad grybai buvo reabilituoti ir kaip naudingas produktas, ir kaip efektyvus komponentas metant svorį. Tad grybų dieta – tai ne mitas.

Eksperimente dalyvavo žmonės, kuriems maždaug 48 metai, didesnė dalis (88%) – moterys. Dalyvius padalino į dvi grupes. Pusę metų tiriamieji skyrėsi tik vienu požymiu. Pirmos grupės dalyviai maitinosi mėsos patiekalais, o antrai grupei buvo patiekiami patiekalai iš grybų. „Grybų grupei“ pavyko numesti daugiau svorio nei pirmajai grupei.

Mokslininkai atkreipė dėmesį ir į tiriamųjų sveikatą. Jokių negatyvių pasekmių nebuvo pastebėta. Atvirkščiai, vyrų ir moterų sveikata pagerėjo.

Mokslininkai padarė išvadą, kad grybus galima drąsiai pavadinti sveikos mitybos ir efektyvios dietos komponentu. Grybai išties yra sveika ir soti maisto alternatyva mėsai, apie kurią reikia prisiminti gaminant maistą. Juolab kad grybų mėgėjų taip pat yra nemažai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas