Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namų virtuvėlė biure

Užsibrėžimas valgyti iš namų atsineštą maistą darbe penkis kartus per savaitę, gali išnykti jau trečiadienį. Paprastai jau trečią dieną atsibosta valgyti pietums vakarykštę vakarienę. Jei tvirtai nusprendėte nešioti į biurą pietus, jūs turite atsakyti į paprastus klausimus: ką, kaip ir kada gaminti, kaip viską saugoti.
Virtuvėlė darbe
Virtuvėlė / Flickr.com
Temos: 2 Biuras Virtuvė

Ką gaminti?

Ko gero, norite gaminti maistą tik dėl to, kad jis būtų sveikas. Tai reiškia, kad jūsų pietų sąraše negali būti „balta“ mišrainė iš prekybos centro. Mėsa, žuvis, kruopos, daržovės – tai žaliava jūsų būsimiems pietums.

Kaip gaminti?

Nereikia improvizuoti ir išradinėti naujų receptų – imkitės to, kas yra paprasta, lengvai ir greitai pagaminama. Ir tegul užmėto akmenimis visi gurmanai ir receptų knygų kūrėjai.

Virkite, troškinkite ir kepkite rankovėje ar folijoje – toks gaminimas nereikalauja didelio dėmesio ir gaminasi tarytum savaime.

Svarbiausiai, negalvokite apie „teisingus receptus“ ir savo kulinarinius sugebėjimus. Negaiškite laiko ir būkite įsitikinę, kad iš gerų produktų išeis geras maistas.

Kada gaminti?

Dažniausiai žmonės specialiai negamina maisto rytdienos pietums.

Vienas iš patarimų: kai gaminate maistą šeimai, vieną porciją atidėkite ir užšaldykite. Nesvarbu, ar tai būtų žuvis, ar mėsa. Taip pat galima šaldyti ir kruopas – ryžius, grikius, perlines, žirnius.

Tuomet užtenka ryte atsidaryti šaldiklį ir išsirinkti, ką valgysite pietums. Garnyrą ir pagrindinį patiekalą laikykite atskirai, tuomet bus dar paprasčiau rinktis.

Kaip viską saugoti?

Kadangi jau nutarėme, kad pietus galima užšaldyti, reikia išsiaiškinti, ar produktams nekenkia šaldymas.

Ryžiai, grikiai, kitos kruopos ir makaronai atšyla visiškai nepakeitę savo skonio ir konsistencijos.

Daržovių sriubos, ragu ir garnyrai prie mėsos tampa minkštesni ir netenka savo formos. Taip pat pakinta ir skonis. Jei įmanoma, jų geriau nešaldyti.

Patiekalai iš bulvių užšaldyti netenka savo skonio.

Paukštiena, jautiena, žuvis šiek tiek patęžta, tačiau skonis nesikeičia.

Šviežios daržovės ir grybai – puikus garnyras. Šparaginės pupelės, kopūstai ar brokoliai atšyla per dvi minutes mikrobangų krosnelėje.

Dėl visa ko

O jei taip atsitiko, kad ir šaldiklis yra tuščias? Pabandykite susirasti pietus artimiausiame prekybos centre: tuno savo sultyse skardinė, neriebi varškė ir vienas pomidoras. Galima pridėti žalumynų. Gausite didelę energijos dozę, kurios užteks iki vakaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs