Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Produktai, mažinantys apetitą

Neturite laiko nuobodžioms dietoms, tačiau norėtumėte sulieknėti? Pasidomėkite, ką valgote ir rinkitės reikiamus maisto produktus.
Ne veltui mama vis virdavo sriubą
Ne veltui mama vis virdavo sriubą / Flickr.com

Obuoliai

Vos tik pajutote, kad norite kažko užkąsti, graužkite obuolį. Šiuose vaisiuose daug ląstelienos, todėl juos ilgai virškina – kol vyksta virškinimo procesas, organizmas suvokia, kad jis nėra alkanas. Todėl noras persivalgyti mažėja. Suvalgykite per dieną tris mažus obuolius ir suprasite, kad užkandžiauti nebesinori, o ir svoris mažėja.

Kedro riešutai

Kedro riešutuose yra daugiausiai baltymų palyginus su kitomis riešutų rūšimis arba sėklomis. Kedro riešutais galima gardinti patiekalus, ne tik valgyti įprastai.

Kedro riešutuose yra linoleninė rūgštis, natūralios polinesotieji riebalai, kurie stimuliuoja du hormonus, mažinančius alkio jausmą. Abu hormonai yra svarbūs perduodant signalus į smegenis, kad organizmas yra alkanas.

Linų sėmenų aliejus

Linų sėmenų aliejus – geriausias augalinis omega-3 riebalų šaltinis ir jis puikiai kontroliuoja apetitą. Be to, šiame aliejuje taip pat gausu ląstelienos. Kuo daugiau ląstelienos jūs suvalgote per dieną, tuo lėčiau kyla cukraus kiekis kraujyje, o hormonai, skatinantys apetitą, „užtyla“ ilgesniam laikui. Linų aliejumi galite gardinti salotas arba daržoves. Taip pat šis aliejus mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Avižos

Natūralios avižos yra vienos sveikiausių angliavandenių. Jose taip pat yra daug ląstelienos, todėl virškinama lėtai ir išsaugo sotumo jausmą ilgą laiką. Valgant kasdien avižas cholesterolio kiekį sumažinsite nuo 8 iki 23 proc.

Salotos

Jei nenorite persivalgyti, prieš maistą suvalgykite šiek tiek salotų. Ląsteliena padeda sulėtinti gliukozės išsiskyrimą į kraują, todėl alkio jausmas sumažėja. Salotas paįvairinkite špinatais, cikorija ir kopūstais – bet kokie žalumynai padės sumažinti alkį.

Sriuba

Sriuba – vienas svarbesnių patiekalų, reguliuojančių apetitą. Valgydami mažo kaloringumo sriubas, neteksite ir nereikalingų kilogramų. Paslaptis yra labai paprasta: sriubose daug vandens, o tai atitinkamai ir mažiau kalorijų. Svarbu pasirinkti sveiką buljoną ir valgyti daržovių sriubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas