Obuoliai
Vos tik pajutote, kad norite kažko užkąsti, graužkite obuolį. Šiuose vaisiuose daug ląstelienos, todėl juos ilgai virškina – kol vyksta virškinimo procesas, organizmas suvokia, kad jis nėra alkanas. Todėl noras persivalgyti mažėja. Suvalgykite per dieną tris mažus obuolius ir suprasite, kad užkandžiauti nebesinori, o ir svoris mažėja.
Kedro riešutai
Kedro riešutuose yra daugiausiai baltymų palyginus su kitomis riešutų rūšimis arba sėklomis. Kedro riešutais galima gardinti patiekalus, ne tik valgyti įprastai.
Kedro riešutuose yra linoleninė rūgštis, natūralios polinesotieji riebalai, kurie stimuliuoja du hormonus, mažinančius alkio jausmą. Abu hormonai yra svarbūs perduodant signalus į smegenis, kad organizmas yra alkanas.
Linų sėmenų aliejus
Linų sėmenų aliejus – geriausias augalinis omega-3 riebalų šaltinis ir jis puikiai kontroliuoja apetitą. Be to, šiame aliejuje taip pat gausu ląstelienos. Kuo daugiau ląstelienos jūs suvalgote per dieną, tuo lėčiau kyla cukraus kiekis kraujyje, o hormonai, skatinantys apetitą, „užtyla“ ilgesniam laikui. Linų aliejumi galite gardinti salotas arba daržoves. Taip pat šis aliejus mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Avižos
Natūralios avižos yra vienos sveikiausių angliavandenių. Jose taip pat yra daug ląstelienos, todėl virškinama lėtai ir išsaugo sotumo jausmą ilgą laiką. Valgant kasdien avižas cholesterolio kiekį sumažinsite nuo 8 iki 23 proc.
Salotos
Jei nenorite persivalgyti, prieš maistą suvalgykite šiek tiek salotų. Ląsteliena padeda sulėtinti gliukozės išsiskyrimą į kraują, todėl alkio jausmas sumažėja. Salotas paįvairinkite špinatais, cikorija ir kopūstais – bet kokie žalumynai padės sumažinti alkį.
Sriuba
Sriuba – vienas svarbesnių patiekalų, reguliuojančių apetitą. Valgydami mažo kaloringumo sriubas, neteksite ir nereikalingų kilogramų. Paslaptis yra labai paprasta: sriubose daug vandens, o tai atitinkamai ir mažiau kalorijų. Svarbu pasirinkti sveiką buljoną ir valgyti daržovių sriubas.