- Pusę stiklinės avižinių dribsnių užpilkite puse stiklinės pieno. Išmaišykite. Jei norite liesesnio varianto – galite vietoje pieno naudoti vandenį, šviežiai spaustas vaisių, uogų sultis.
- Košei pasaldinti galite rinktis savo mėgstamus gardėsius: kelis šaukštus uogienės ar sirupo, trintų vaisių, uogų tyrės, medaus. Čia taip pat puikiai tiks riešutai, džiovinti vaisiai, kokoso drožlės, sėklos, sėlenos.
- Į užsukamą stiklinį indą dėkite sluoksniais: pusė pamirkytų avižinių dribsnių, tada – pusė kiekio medaus, uogienės arba sirupo, ant viršaus – pabarstukai, prieskoniai (pavyzdžiui, cinamonas, kardamonas, vanilinis cukrus). Tada dar kartą pakartokite sluoksnius ta pačia tvarka.
- Indą uždarykite, kad neprisigertų pašalinių kvapų, ir statykite į šaldytuvą nakčiai.
- Ryte papuoškite šviežiai pjaustytais vaisiais, uogomis, mėtų lapeliais.
Kodėl verta valgyti pusryčiams avižinių dribsnių košės? Nes ji ne tik suteikia energijos, bet ir efektyviai mažina cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Vienoje avižinių dribsnių košės porcijoje yra beveik visų būtinų maisto medžiagų: angliavandenių, B grupės vitaminų, ląstelienos ir mineralų (geležies, fosforo, seleno, kalcio). Avižiniai dribsniai su vaisiais, sėklomis ir medumi – tai ir klasikinių grožio salotų receptas, žadantis stangresnę ir lygesnę veido odą, žvilgančius plaukus, tvirtus nagus ir dailias kūno linijas!
Jei norite – taip pagaminta košė gali tapti ir idealiais priešpiečiais darbe, ir puikiu užkandžiu kelionėje: užsukamą indelį patogu neštis, nieko baisaus jei sluoksniai susimaišys.