Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rizotas su daržovėmis

Daugiaryžis arba rizotas jau pamėgtas lietuvių. Kaip jį pasigaminti, kad būtų birus ir sveikas?
Rizotas – dar ne dažnas svečias ant mūsų stalo
Rizotas – dar ne dažnas svečias ant mūsų stalo / Eric Lages Calca, Flickr.com
Temos: 1 Rizotas

Paruošimo laikas – 60 min
4 porcijos

Jums reikės:

1 saldžiosios paprikos
2 pomidorų
2 skiltelės česnako
300 g karnaroli ryžių
1 cukinijos
100 g šampinjonų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 l mėsos buljono
baziliko, kmynų, rozmarino, druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Smulkiai kubeliais supjaustyti daržovės: cukinijas, saldžiąsias paprikas, pomidorus, taip pat grybus.

Nuvalyti ir su peiliu suspausti česnaką – kiekvieną skiltelę padalinti į 4 dalis.

Pašildyti aliejų didelėje keptuvėje, įdėti česnaką ir lengvai apkepti.

Į keptuvę sudėti grybus ir daržoves. Pakepti 3-5 minutes.

Nuplauti ryžius ir juos apkepti kartu su daržovėmis 3 minutes.

Įpilti 200 ml karšto buljono ir troškinti pastoviai maišant. Vis pilti po 200 ml buljono, kol jis visiškai išgaruoja ir susigeria.

Pilant paskutinę buljono porciją, sudėti prieskonius: baziliką, kmynus, rozmariną. Pasūdyti.

Paruošti ryžiai turi būti traškūs, tačiau ne kieti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug