Paruošimo laikas – 60 min
4 porcijos
Jums reikės:
1 saldžiosios paprikos
2 pomidorų
2 skiltelės česnako
300 g karnaroli ryžių
1 cukinijos
100 g šampinjonų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 l mėsos buljono
baziliko, kmynų, rozmarino, druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Smulkiai kubeliais supjaustyti daržovės: cukinijas, saldžiąsias paprikas, pomidorus, taip pat grybus.
Nuvalyti ir su peiliu suspausti česnaką – kiekvieną skiltelę padalinti į 4 dalis.
Pašildyti aliejų didelėje keptuvėje, įdėti česnaką ir lengvai apkepti.
Į keptuvę sudėti grybus ir daržoves. Pakepti 3-5 minutes.
Nuplauti ryžius ir juos apkepti kartu su daržovėmis 3 minutes.
Įpilti 200 ml karšto buljono ir troškinti pastoviai maišant. Vis pilti po 200 ml buljono, kol jis visiškai išgaruoja ir susigeria.
Pilant paskutinę buljono porciją, sudėti prieskonius: baziliką, kmynus, rozmariną. Pasūdyti.
Paruošti ryžiai turi būti traškūs, tačiau ne kieti.