Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Top 5 skanios idėjos iš cukinijų

Štai ir atėjo taip ilgai lauktas metas, kai daržuose ir soduose cukinijas galima vežimu vežti. O kad šu daržovė mums neatsibostų, siūlome pasigaminti pačius populiariausius patiekalus.
Iš cukinijų galima paruošti įvairiausių patiekalų
Iš cukinijų galima paruošti įvairiausių patiekalų / Flickr.com

Patarimai:
•    Skaniausios cukinijos yra ne ilgesnės nei 20 cm;
•    Jei farširuojate cukinijas, žievelės lupti nereikia;
•    Kepimui geriausiai tinka cukinijos su smulkiomis sėklomis.

Omletas su cukinijomis

•    2 kiaušiniai
•    100 g cukinijos
•    Žalumynai pagal skonį
•    Druskos, pipirų
•    Augalinis aliejus

Paruošimas: Kiaušinius išplakti ir pasūdyti. Smulkiai sutarkuoti cukiniją, nuspausti skystį. Žalumynus nuplauti ir susmulkinti. Visus ingredientus sumaišyti, pridėti prieskonių pagal skonį. Gautą masą išlieti ant keptuvės su įkaitintu aliejumi, uždengti dangčiu ir kepti 5 minutes. Patiekti omletą su duona.

Cukinijos užkepėlė su sūriu

•    1 cukinija
•    2 šaukštai miltų
•    3 šaukštai varškės
•    4 šaukštai tarkuoto sūrio
•    2 kiaušiniai
•    3 šaukštai žalumynų
•    druska, pipirai, česnakas, kmynai.

Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Nuplautus žalumynus susmulkinkite. Nužievintas cukinijas ir sūrį smulkiai sutarkuokite. Cukinijų skystį nuspauskite. Visus ingredientus sumaišykite, įpilkite į paruoštą formą ir kepkite apie 50 minučių.

Vištienos kotletai su cukinijomis ir ryžiais

•    1 nedidelė cukinija
•    1 svogūnas
•    1 morka
•    1 vištienos filė
•    3 šaukštai virtų ryžių
•    1-2 kiaušiniai
•    Žalumynai, druska, pipirai

Paruošimas: Cukiniją sutarkuoti. Svogūną, morką ir vištienos filė sumalti. Į paruoštą faršą įmušti kiaušinį, žalumynus, ryžius ir nukoštą cukiniją. Pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šlapiomis rankomis formuoti nedidelius kotletus.

Rudeninė farširuota cukinija

•    1 kg cukinijos
•    500 g grybų
•    2 svogūnai
•    ½ citrinos
•    5 šaukštai tarkuoto sūrio
•    2-3 šaukštai grietinės
•    Žalumynai, pipirai, druska
•    Aliejus

Paruošimas: Nuplautą cukiniją perpjauti per pusę ir išvalyti sėklas. Įkaitintame aliejuje apkepti cukiniją ant keptuvės.

Nuvalytus grybus smulkiai supjaustyti, svogūną susmulkinti – viską apkepti ant keptuvės. Pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais, pridėti grietinės ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti ir nebekaitinti.

Paruoštu grybų faršu užpildyti cukinijų puseles ir išdėti į paruoštą kepimui formą. Ant kiekvieno cukinijos gabalėlio užtarkuoti sūrio ir kepti 200 C orkaitėje apie 15 minučių.

Varškės sklindžiai su cukinijomis

•    600 g cukinijos
•    150 g varškės
•    2 kiaušiniai
•    Druska, pipirai, česnako skiltelės

Paruošimas: Cukinijas sutarkuoti. Dubenėlyje sumaišyti visus ingredientus. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir šaukštu formuoti sklindžius. Kepti apie 3-4 minutes kiekvieną sklindžio pusę. Labai gardu su grietine arba jogurtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs