„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Žalioji arbata

Žalioji arbata (lot. Camellia sinensis). Arbatos tėvynė - Kinija. Sušuangbanos regione, Juananio provincijoje.
Temos: 1 Žalioji arbata
Arbata geriama jau daugiau kaip 4000 metų. VIII a. arbatą iš Kinijos atsivežė japonai. Indijoje arbata pradėta gaminti XIX amžiuje. Kadaise pagrindinė žaliosios arbatos vartojimo forma buvo arbata. Dabar pagal šiuolaikines technologijas gaminamas koncentruotas produktas - žaliosios arbatos ekstraktas.
Žalioji arbata ypatingai vertinga. Mokslininkai tirdami žaliąją arbatą nustatė, kad joje gausu vertingų medžiagų - net 550 cheminių elementų ar jų junginių, kurių dauguma tirpsta vandenyje ir naudingi organizmui.

Žaliosios arbatos sudėtyje esantys:

  • alkaloidai plečia kraujagysles, skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina širdies veiklą,
  • rauginės medžiagos slopina virškinimo organų jautrumą, gerina jų veiklą,
  • mikroelementai saugo nuo ėduonies, aktyvina fermentus, stiprina jungiamuosius audinius, kaulus, kremzles,
  • vitaminai stiprina nervų ląsteles ir raumenis, skatina odos ir gleivinės regeneravimą, stiprina imunitetą,
  • saponinai reguliuoja riebalų apykaitą,
  • flavonoidai prisijungia laisvuosius radikalus ir tokiu būdu lėtina oksidacijos procesą, mažėja ląstelių pakenkimo tikimybė,
  • kofeinas veikia stimuliuojančiai, tai ypatingai svarbu žmonems, kuriems būtina ilgą laiką išlaikyti sutelkus dėmesį, žalioji arbata skatina žmogaus kūrybines jėgas ir kelia darbingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs