Vitamino D galime gauti ne tik dėl saulės, bet ir su maistu, tačiau labai ribotai. Pasak Bostone dirbančios gydytojos dietologės dr. Sarah Gold Anzlovar, lašiša yra vienas iš nedaugelio puikių vitamino D šaltinių. Tačiau jo kiekis gali skirtis priklausomai, ar ji pagauta laukinėje gamtoje, ar užauginta ūkyje, pvz., 85 gramų lašišos porcija suteikia 12 mikrogramų vitamino D, o tai sudaro 60 proc. reikalingos dienos normos. Anot jos, vitamino D (nors gerokai mažiau) turi ir kitos žuvų rūšys, taip pat kiaušinių tryniai, pienas, grūdinės kultūros ir vitaminizuotos apelsinų sultys.
08 14
10 ligų, kurias gali sukelti vitamino D trūkumas
Vitaminas D susijęs su sveikais kaulais, raumenimis bei stipria širdies veikla. Žinia, saulė padeda sintetinti vitaminą D odoje, tad jo trūkumas mūsų klimatinėje zonoje dažniausiai pasireiškia artėjant šaltajam sezonui. Kokias ligas gali sukelti vitamino D stoka organizme?
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą