Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 04

Ar senstate ne per greit? 7 procesai, kurie vyksta jūsų kūne

Senėjimas yra natūralus procesas, kuris, nepaisant visų mūsų pastangų ir technologijų pažangos, vyksta nepaisant nieko. Nors amžius, kurį jaučiame psichologiškai, gali neatitikti nugyventų metų skaičiaus, mūsų kūnas jį skaičiuoja. Mes neišvengiamai sulėtėsime, imsime raukšlėtis, o plaukai pasipuoš sidabro atspalviais.
Moteris
Moteris / Shutterstock nuotr.

O kas, jeigu senstame pernelyg anksti? Kas yra tas priešlaikinis senėjimas? Priešlaikinis senėjimas pasireiškia, kai tipiški senėjimo požymiai pasirodo anksčiau palyginti su jūsų amžiumi, teigia Klivlendo klinika.

„Jūsų chronologinį amžių reikėtų atskirti nuo biologinio amžiaus“, – TODAY.com sako daktaras Nathanas LeBrasseuras, Mayo klinikos Roberto ir Arlene Kogod senėjimo centro direktorius.

Chronologinis amžius – tai laikas nuo šios dienos iki jūsų gimimo liudijime nurodytos datos, sako N.LeBrasseuras. Biologinis amžius – tai, kiek metų jūsų ląstelėms, ir tai labiau sveikatos būklės rodiklis.

„Jūsų biologinį amžių lemia įvairių formų žalos jūsų ląstelėms ir molekulėms kaupimasis, (arba) organizmo „nusidėvėjimas“, – sako N.LeBrasseuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas