Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertė įvardijo dažniausią lieknėjančių klaidą: šito nedarykite

Kiekviena moteris bent kartą gyvenime yra laikiusis dietos. Tačiau, deja, dažniausiai tai nėra pats sveikiausias mitybos būdas. Dažnai norėdami sulieknėti save kankiname, valgome neskanų ar nemėgstamą maistą, o paskui norime save apdovanoti. Kuo tai baigiasi?
Dieta
Dieta / Shutterstock nuotr.

Dietistė dr. Rachel Paul, savo instagramo paskyroje pasidalijusi vaizdo įrašu, pareiškė, kad maistas neturėtų būti kaip savęs apdovanojimas, ypač jei kalbame apie svorio metimo tikslus.

Ji pabrėžia, kad šią klaidą dažnai mato tarp savo klientų.

Vis tik maistas yra kuras, kuris tiekia mums gyvybiškai svarbias medžiagas, kad mūsų kūnai kaip galėdami geriau funkcionuotų. Be to, maistu reikėtų mėgautis. Todėl joks maistas neturėtų būti kaip apdovanojimas, kurį tik kartais gauname pasiekę tikslą; ir joks maistas neturėtų būti visiškai išbrauktas iš mūsų valgiaraščio.

R.Paul pabrėžia, kad visu maistu galima mėgautis, nes sveiki mitybos įpročiai nekalba tik apie tai, ko turime vengti ar – atvirkščiai, kokį konkretų maistą turime valgyti; tai – apie balansą ir įvairovę.

Dietistė primena, kad maistas neturėtų būti skirstomas į „blogą“ ir „gerą“ ar tokį, kurį galima tik specialiomis progomis valgyti. Mat visas maistas gali būti įtrauktas į mūsų racioną. Siekti tikslo svarbu pasitelkus kuo įvairesnį maistą, kuris padės jaustis sotiems, sveikiems ir kartu – lieknėti, jei tik to trokštate.

Tad ką dietistė rekomenduoja, jei kartais save vis tik norisi apdovanoti? R.Paul siūlo pagalvoti apie kažką, kas tikrai jaudinančiai skambėtų, jus džiugintų ir būtų susiję su jūsų siekiamu tikslu. Tarkime, galbūt tai bus masažas, nauja knyga, naujos sportinės tamprės ar smagus laikas lauke, praleistas kartu su artimaisiais.

Žinoma, nebūtina išlaidauti. Galite apgalvoti ir daugiau apdovanojimų, kurie džiugins ir netuštins piniginės. Bet tai nebus desertas. Jo galite paragauti ir taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas