Dažnas mūsų mėgsta rytą pradėti kavos puodeliu ir tikrai nesusimąstome, kad ją galbūt geriame netinkamai. Gydytojas perspėjo, kad kai kurios klaidos gali atsiliepti ir sveikatai.
Dr. Saurabh Sethi, Harvarde išsilavinimą įgijęs gastroenterologas, kurį „TikTok“ tinkle seka 358 900 žmonių, dalijasi savo medicinos išmintimi internete. Jis taip pat atskleidė kelias svarbias mintis apie tai, kodėl kavos gėrimas yra toks naudingas – jei tik laikotės jo patarimų.
Naujausiame vaizdo įraše, kuris sulaukė daugiau nei 48 100 peržiūrų ir daugiau nei tūkstančio „patinka“ paspaudimų, jis atkreipė dėmesį į tris būdus, kaip mes neteisingai vartojame kavą.
„Kava yra visiškai nuostabi jūsų smegenims, žarnynui ir kepenims“, – pradeda 42 metų daktaras. Jis aiškina, kad kavoje esantys polifenoliai gali padidinti gerųjų bakterijų kiekį ir pagerinti dėmesio sutelkimą bei atmintį.
Jo teigimu, tai gali padėti atitolinti Alzheimerio ligos pradžią. Tačiau, regis, yra keletas bendrų klaidų, kurias darome visi.
Jis įspėja: „Geriant kavą su cukrumi, padidėja cukraus kiekis kraujyje ir taip sukeliamas uždegimas, o tai nėra gerai. Antroji klaida – nesirenkate ekologiškos kavos“, – praneša „Gloucestershire Live“.Teigiama, kad kava yra viena iš labiausiai pesticidais užterštų kultūrų.
Trečiasis jo patarimas yra tas, kuris dažnai nustebina jo pacientus – jei kenčiate nuo rūgšties refliukso, neatsisakykite kavos. Tokiu atveju daktaras Sethi siūlo rinktis tamsesnio skrudinimo kavą, nes tokia švelniau veikia skrandį. „Jei jūsų nevargina rėmuo, galite rinktis šviesaus skrudinimo kavą“, – teigia jis.