Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:30

Ilgaamžiškumo ekspertė atskleidė, kaip iš anksto ruoštis menopauzei: būkite geriausia savo versija

Nors pastaruoju metu apie moterų, sulaukusių 40-ies, sveikatą kalbama vis daugiau, visuomenę dar tikrai yra, apie ką nušviesti, – sako mokslų daktarė Ines O‘Donovan. Ši ilgaamžiškumo vizionierė, ypatingą dėmesį skirianti moterų miegui ir hormoninei sveikatai, įsitikinusi – fiziniams ir psichologiniams pokyčiams, kuriuos atneša menopauzė, ruoštis reikia iš anksto.
Moteris
Moteris / Shutterstock nuotr.

Interviu 15min anglų-vokiečių ekspertė paaiškino, kad jau sulaukusios 30-ies moterys turėtų imtis esminių pokyčių: ne tik sveikiau maitintis, vartoti mažiau alkoholio ir daugiau miegoti, bet ir reguliariai užsiimti seksu.

Dr. I. O‘Donovan savo įžvalgomis bei patirtimi pasidalins ir spalio 26 d. Vilniuje vyksiančiame „Sleep Fest“ – pirmajame miegui ir ilgaamžiškumui dedikuotame festivalyje Europoje.

– Kaip manote, ar moterų, ypač sulaukusių 40-ies, sveikatai šiuo metu skiriama pakankamai dėmesio?

– Laimei, pastaraisiais metais supratimas apie moterų, sulaukusių 40-ies ir 50-ies bei patiriančių svarbius hormoninius pokyčius, sveikatą pagaliau įgavo pagreitį. Pokalbiai apie perimenopauzę ir menopauzę tampa atviresni, o investicijos į moterų sveikatą auga.

Sleep Fest organizatorių nuotr./Mokslų daktarė Ines O‘Donovan
Sleep Fest organizatorių nuotr./Mokslų daktarė Ines O‘Donovan

Visgi išlieka didelių spragų. 2022 m. ketvirtojo ketvirčio duomenimis, tik 7,1 proc. „FemTech“ įmonių daugiausia dėmesio skyrė menopauzei (FemTech.health). Lygiai taip pat susirūpinimą kelia sveikatos priežiūros specialistų pasirengimas. 2019 m. atliktas tyrimas parodė, kad tik 6,8 proc. JAV medicinos rezidentų jautėsi pakankamai pasirengę valdyti su menopauze susijusias sveikatos problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito