Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:00

Kodėl jauną žmogų ima varginti sąnarių skausmai?

Atėjus rudeniui dažnas sugrįžta į sporto klubus arba aktyviai pradeda bėgioti, tačiau gydytojas ortopedas traumatologas Tomas Vorobjovas įspėja būti atidesniems savo kūnui ir adekvačiai įvertinti jo galimybes. Mat netinkamai pasirinktas fizinis krūvis gali ne tik sukelti ūminį skausmą, bet ir iššaukti rimtus sąnarių pažeidimus.
Sąnarių skausmas
Sąnarių skausmas / 123RF.com nuotr.

„Džiugu, jog šiais laikais vis daugiau jauno ir brandaus amžiaus žmonių rūpinasi savo sveikata, aktyviai užsiima sportu, lanko įvairias sporto treniruotes, tačiau problema ta, jog daugelis savarankiškai sportuojančių nepakankamai įvertina savo fizinio kūno galimybes, o tai ilgainiui sukelia rimtas pasekmes sveikatai, ypač tai neigiamai atsiliepia kelių, klubų, pečių sąnariams“, – portalui manodaktaras.lt pasakojo gydytojas ortopedas traumatologas T.Vorobjovas.

Netinkamai sportuojant – perkrovos traumos

Jei vyresnio amžiaus asmenys sąnarių skausmais dažniau skundžiasi dėl artrozinių pažeidimų, tuo tarpu, brandaus amžiaus jaunimą iki 35-40 metų sąnarių problemos ima varginti tiek dėl netinkamai pasirinktos fizinės veiklos, tiek dėl netinkamo kūno parengimo prieš bet kokį sportinį užsiėmimą.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Vorobjovas
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Vorobjovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas