Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08 24

Laktozės netoleravimas: kaip pasireiškia ir kokiais tyrimais nustatoma?

Daliai žmonių, pavartojus pieno produktų, gali pasireikšti įvairūs virškinimo sutrikimo simptomai. Viena galimų to priežasčių – laktozės netoleravimas, rodantis, jog organizme trūksta laktazės – fermento, skaldančio pieno cukrų.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. / 123RF.com nuotr.

Laktozės netoleravimas – kas tai?

Laktozės netoleravimas – tai virškinimo sistemos reakcija į laktozę, piene esantį cukrų. Remiantis literatūra, mūsų šalyje laktozės netoleravimas nustatytas maždaug 25–30 proc. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais