Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:00

Miego ekspertė paaiškina, kodėl 20 minučių pietų miegas yra toks naudingas

Tyrimai rodo, kad kas dešimtas gyventojas dieną miega beveik kasdien, o kas trečias - kai tik yra galimybė, pavyzdžiui, savaitgalį. Fiziologiniu požiūriu snaudimas padeda sumažinti per dieną susikaupusį mieguistumą, suteikia organizmui galimybę atgauti jėgas ir atkurti smegenų funkcijas. Iš esmės pokaitukas leidžia smegenims pailsėti.
Poilsis
Poilsis / Shutterstock nuotr.

Miego ekspertė Natalija Bērziņa TVNET.lv pasakoja apie dienos miego naudą ir apie tai, kaip po jo nesijausti pavargusiam.

Miegas pastaruoju metu daug tyrinėjamas. Viename tyrime nustatyta, kad trumpas pokaitukas pagerina koncentraciją ir pažinimo funkcijas iki dviejų valandų. Kito tyrimo išvadose teigiama, kad numigimas dieną padidina žmonių produktyvumą, pagerina nuotaiką ir padidina energijos lygį. Toks poilsis taip pat mažina klaidų riziką ir gerina koncentraciją, ypač automobilių vairuotojams ir tiems, kurie atlieka sudėtingas užduotis. Pavyzdžiui, jei žmogus už vairo jaučiasi mieguistas, rekomenduojama sustoti ir 20 minučių snausti, kad atgautų budrumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant