Pasak vaistininkės ir mitybos terapeutės Deborah Grayson, geriant arbatą ar kavą su tam tikrais maisto produktais, tokiais kaip raudona mėsa ir žalios lapinės daržovės, gali padidėti tikimybė išsivystyti rimtam maistinių medžiagų trūkumui.
Yra žinoma, kad šiuose karštuose gėrimuose esančios cheminės medžiagos neleidžia organizmui pasisavinti geležies – mineralo, kuris yra gyvybiškai svarbus deguonies transportavimui po kūną, taip suteikdamas mums energijos ir užtikrindamas stiprią imuninę sistemą.
„Jei visada prie valgio gersite arbatą, galite susirgti anemija“, – „The Mirror“ sakė D. Grayson.
Pasak specialistės, prie arbatos netinka toks maistas, kuriame gausu geležies, pavyzdžiui, kiaulienos kepsnys, jautiena, taip pat įvairios žalios daržovės – špinatai, brokoliai ir lapiniai kopūstai.
Susirgus anemija, simptomai gali būti išties varginantys. Tai apima ir didelį išsekimą, ir plaukų slinkimą, ir pasikartojančias infekcijas.
Kaip pridūrė mitybos terapeutė, anemijos (sunkaus geležies trūkumo) rizika yra ypač didelė moterims, sergančioms mėnesinėmis.