„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mitybos ekspertė įspėja: jokiu būdu negerkite arbatos kartu su šiuo maistu

Arbata yra vienas populiariausių pasaulyje gėrimų. Juo įprasta mėgautis tiek ryte, tiek per pietus, tiek ir vakare. Visgi neseniai mitybos ekspertė atskleidė mažai žinomą arbatos pavojų sveikatai. Jis pasireiškia šį gėrimą vartojant šalia tam tikrų maisto produktų, rašo „Daily Mail“.
Laiminga moteris
Arbata / 123RF.com nuotr.

Pasak vaistininkės ir mitybos terapeutės Deborah Grayson, geriant arbatą ar kavą su tam tikrais maisto produktais, tokiais kaip raudona mėsa ir žalios lapinės daržovės, gali padidėti tikimybė išsivystyti rimtam maistinių medžiagų trūkumui.

Yra žinoma, kad šiuose karštuose gėrimuose esančios cheminės medžiagos neleidžia organizmui pasisavinti geležies – mineralo, kuris yra gyvybiškai svarbus deguonies transportavimui po kūną, taip suteikdamas mums energijos ir užtikrindamas stiprią imuninę sistemą.

„Jei visada prie valgio gersite arbatą, galite susirgti anemija“, – „The Mirror“ sakė D. Grayson.

Pasak specialistės, prie arbatos netinka toks maistas, kuriame gausu geležies, pavyzdžiui, kiaulienos kepsnys, jautiena, taip pat įvairios žalios daržovės – špinatai, brokoliai ir lapiniai kopūstai.

Susirgus anemija, simptomai gali būti išties varginantys. Tai apima ir didelį išsekimą, ir plaukų slinkimą, ir pasikartojančias infekcijas.

Kaip pridūrė mitybos terapeutė, anemijos (sunkaus geležies trūkumo) rizika yra ypač didelė moterims, sergančioms mėnesinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“