12 09

Naujas tyrimas atskleidė, kaip kava veikia žarnyną

Italijos mokslininkai nustatė „stipriausią kada nors nustatytą ryšį tarp atskiro maisto produkto ar gėrimo ir konkrečios bakterijos“.
Kava
Kava / 123RF.com nuotr.

Italijos ir Harvardo mokslininkai nustatė, kad iš tiesų kavos gėrimas gali būti vienas iš draugiškiausių virškinimo sistemai, rašoma „The Healthy“.

Mokslininkai „aptiko“ vieną kavą "mėgstantį" mikrobą, vadinamą Lawsonibacter, kurio, pasak jų, kavą geriantys žmonės turėjo vidutiniškai aštuonis kartus daugiau nei negeriantys. Lawsonibacter „gyvena beveik visų suaugusiųjų žarnyne tuose regionuose, kur geriama kava, tačiau kavos mėgėjų žarnyne jų kiekis išauga“, – praneša tyrėjai ir priduria: – Tai stipriausias kada nors nustatytas ryšys tarp atskiro maisto produkto ar gėrimo ir konkrečios bakterijos“.

Jie taip pat paaiškina, kaip Lawsonibacter veikia žarnyne: kava gaminama iš fermentuotų kavos pupelių, joje yra šimtai junginių, įskaitant daugybę antioksidantų, kurie maitina žarnyno mikrobiomą. Šie antioksidantai taip pat gali palaikyti širdies sveikatą ir medžiagų apykaitos sveikatą, o tai lemia diabeto prevenciją ir kitus fiziologinius privalumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis