Italijos ir Harvardo mokslininkai nustatė, kad iš tiesų kavos gėrimas gali būti vienas iš draugiškiausių virškinimo sistemai, rašoma „The Healthy“.
Mokslininkai „aptiko“ vieną kavą "mėgstantį" mikrobą, vadinamą Lawsonibacter, kurio, pasak jų, kavą geriantys žmonės turėjo vidutiniškai aštuonis kartus daugiau nei negeriantys. Lawsonibacter „gyvena beveik visų suaugusiųjų žarnyne tuose regionuose, kur geriama kava, tačiau kavos mėgėjų žarnyne jų kiekis išauga“, – praneša tyrėjai ir priduria: – Tai stipriausias kada nors nustatytas ryšys tarp atskiro maisto produkto ar gėrimo ir konkrečios bakterijos“.
Jie taip pat paaiškina, kaip Lawsonibacter veikia žarnyne: kava gaminama iš fermentuotų kavos pupelių, joje yra šimtai junginių, įskaitant daugybę antioksidantų, kurie maitina žarnyno mikrobiomą. Šie antioksidantai taip pat gali palaikyti širdies sveikatą ir medžiagų apykaitos sveikatą, o tai lemia diabeto prevenciją ir kitus fiziologinius privalumus.