Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 28

Psichoterapeutas: užspaustos emocijos turi įtakos daugelio ligų atsiradimui

Nors sakoma, jog „visos ligos nuo nervų“, visgi retas rimčiau susimąsto, kaip mūsų nervinė sistema ir psichika veikia fizinę sveikatą. Psichoterapeutas Algirdas Talijūnas pastebi, jog daugeliui žmonių, išmokus pažinti savo emocijas ir jausmus, lengvėja ir ilgai kamavusios ligos.
Psihoterapija padeda pagerinti ir fizinę savijautą / Psichoterapeutas A.Talijūnas
Psihoterapija padeda pagerinti ir fizinę savijautą / Psichoterapeutas A.Talijūnas / Asmeninė nuotr. / Shuterstock nuotr.

„Labai daug įvairių susirgimų ir ligų yra susiję su nervine sistema. Pavyzdžiui, alerginis rinitas, bronchinė astma, dermatitas, opinis kolitas, net infarktas yra susiję su mūsų psichika. Kai mes stresuojame, silpnėja imuninė sistema. Jei, tarkim, ilgai laikote užgniaužę pyktį, tai ilgainiui gali tapti agresija prieš save patį. Kenčia oda, gleivinės, bronchai, skrandyje gali atsiverti opos ir pan. Visai tai vyksta dėl streso, įtampos ir neišsakytų jausmų“, – sakė psichoterapeutas A.Talijūnas.

Kuo šiuolaikinė psichoterapija skiriasi nuo tiesiog kokybiško bendravimo su draugais, kaip vyksta terapinis procesas, kokios yra aktualiausios temos ir kada metas kreiptis į specialistus? Apie tai – pokalbis su psichoterapeutu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas